Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Συλλογή υλικού για τους πυρόπληκτους

Συνέντευξη Τύπου για την πρωτοβουλία, σήμερα στις 12 μ. Σε επαγρύπνηση καλεί τα μέλη της η ΠΚΣ

Πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πυρόπληκτων παίρνουν φοιτητικοί σύλλογοι και η ΠΚΣ

Associated Press

Πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πυρόπληκτων παίρνουν φοιτητικοί σύλλογοι και η ΠΚΣ
Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους της Ηλείας εκφράζουν με αποφάσεις και πρωτοβουλίες οι Σύλλογοι Φοιτητών Νομικής, Οικονομικού, Νοσηλευτικής, Γεωλογικού, Βιολογικού και Χημικού. Με τις αποφάσεις τους, που λήφθηκαν με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας (ΠΚΣ), ξεκινούν από αύριο, Πέμπτη, 30 Αυγούστου, συλλογή υλικού προκειμένου να το αποστείλουν στους πυρόπληκτους. Συγκεκριμένα, από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ., θα συλλέγεται υλικό (κουβέρτες, υπνόσακοι, ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα) με ευθύνη του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής, στην αίθουσα 2 του 1ου ορόφου της Νομικής Σχολής.

Οι παραπάνω σύλλογοι παραχωρούν σήμερα, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου (Ιπποκράτους 15, 4ος όροφος) για να ενημερώσουν για την πρωτοβουλία τους και να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής.

Οι σύλλογοι καλούν «όλους τους φοιτητές, αλλά και όλον το λαό, να συνεισφέρει, έτσι ώστε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στο να επουλωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι πληγές που άφησαν πίσω τους οι καταστροφές».

Στην απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής υπογραμμίζεται ότι «το δολοφονικό χέρι των εμπρηστών - αποθρασυμένο από τα διάφορα συμφέροντα, την πολιτική του δικομματισμού, την παντελή απουσία κάθε έννοιας πρόληψης και συντονισμού, τις τεράστιες ελλείψεις στην καταστολή - σκορπάει την πύρινη λαίλαπα, την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών και την πρωτοφανή καταστροφή δασών, οικισμών, σπιτιών και νοικοκυριών. Πρέπει να ανησυχήσει κάθε φοιτητή και φοιτήτρια. Κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια. Προέχει αυτή τη στιγμή η επαγρύπνηση και η κινητοποίηση όλων μας, των φοιτητών και του λαού για να προληφθούν νέοι εμπρησμοί και να αποτραπεί η συνέχιση και ολοκλήρωση του εγκλήματος». Και τονίζει: «Το πιο σημαντικό είναι η άμεση, πλήρης και στο 100% αποζημίωση όλων των πληγέντων και η ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων, της παραγωγής και του φυσικού πλούτου της χώρας μας».

Σε επαγρύπνηση καλεί η ΠΚΣ

Με ανακοίνωσή της, η ΠΚΣ καλεί «όλα τα μέλη και τους φίλους της, όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να επαγρυπνούν! Διαθέτουμε ό,τι δυνάμεις έχουμε και μπορούμε στην υπόθεση της περιφρούρησης των δασών, των περιουσιών του λαού και των ανθρώπινων ζωών! Θα μας βρουν μπροστά τους αυτοί που ξεγυμνωμένοι από τις ευθύνες τους χρόνια τώρα "κλαίνε" και "κλαίγονται" πάνω στα αποκαΐδια».

Ακόμα, απαιτεί μέτρα για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων, ενώ ειδικά για τους φοιτητές και σπουδαστές που έχουν πληγεί από την πύρινη λαίλαπα, απαιτεί:

  • Αμεση οικονομική στήριξη στο ύψος του κόστους σπουδών! Αμεσα δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές, που οι οικογένειες ή οι περιουσίες τους έχουν πληγεί, είτε σε εστίες, είτε σε ξενοδοχεία, με κάλυψη όλων των εξόδων! Δωρεάν σίτιση αποκλειστικά με την επίδειξη του πάσο!
  • Απαλλακτικές μορφές εξέτασης για την τρέχουσα εξεταστική περίοδο εφ' όσον το επιλέξει και το ζητήσει ο φοιτητής.
  • Δωρεάν μεταφορά από και προς τις πληγείσες περιοχές για όσο διάστημα απαιτεί να ορθοποδήσουν οι οικογένειές τους.
  • Αμεση - δωρεάν ιατροφαρμακευτική βοήθεια και ειδική στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Η ΠΚΣ καλεί «τα Τμήματα και τις Συγκλήτους να υιοθετήσουν άμεσα αυτά τα αιτήματα και να απαιτήσουν από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση την υλοποίησή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ