Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΕΕΔΥΕ
Τον καλύτερο εαυτό μας για την ανακούφιση των πληγέντων

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αγανάκτησή της για τις τεράστιες καταστροφές που συντελέστηκαν και συντελούνται στη χώρα μας από τις πυρκαγιές, ιδιαίτερα στις περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας, με αποτέλεσμα να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές καθώς και χιλιάδες στρέμματα καμένων δασών, καλλιεργειών, υποδομών, σπίτια και νοικοκυριά να έχουν γίνει στάχτη.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Φάνηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού, η έλλειψη υποδομών και μέσων πυρόσβεσης, η παντελής έλλειψη σχεδιασμού πρόληψης, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Είναι πεποίθησή μας ότι αυτές οι καταστροφές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ή τουλάχιστον περιοριστεί, αν υπήρχε πολιτική προστασίας του δασικού πλούτου και του περιβάλλοντος γενικότερα. Αντίθετα, η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων αντιμετωπίζει τα ζητήματα του περιβάλλοντος με τους νόμους της αγοράς και είναι πλήρως ενταγμένη στις οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ.

Η χώρα μας ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για στρατιωτικές δαπάνες και εξοπλισμούς συμμετέχοντας στις εγκληματικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και όχι για την ουσιαστική αμυντική θωράκιση της Ελλάδας. Στον προϋπολογισμό του 2007 οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 11% ενώ ξοδεύουμε 250 εκατ. ευρώ το χρόνο για τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών σε ΝΑΤΟικές αποστολές έξω από τη χώρα.

Γίνεται αντιληπτό ότι με μια άλλη πολιτική θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν τεράστια ποσά για την προστασία του δασικού πλούτου και του περιβάλλοντος, αλλά και την Παιδεία, την Υγεία, θα μπορούσαν να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης με την κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα και με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης και τα μέλη της ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να συνεχίσουν να συνεισφέρουν με ό,τι μέσα διαθέτουν για την κατάσβεση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην περιφρούρηση των δασών και στην ανακούφιση των πληγέντων.

Ο αγώνας του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος δεν είναι μόνο ο αγώνας ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, είναι και ο αγώνας για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της ανθρωπότητας που προκαλεί η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού σε όλα τα επίπεδα με ένα από τα πιο σημαντικά το περιβάλλον και την προστασία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ