Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΠΑΣΟΚ
Με όπλο το ψευτοδίλημμα του καλύτερου διαχειριστή

Το ψευτοδίλημμα του καλύτερου διαχειριστή της διαχρονικής και κοινής δικομματικής πολιτικής, που έχει μετατρέψει τα δάση και τη γη σε εμπόρευμα, οπλίζοντας το αδίστακτο χέρι των εμπρηστών, χρησιμοποίησε χτες ο Γ. Παπανδρέου, καλώντας τον ελληνικό λαό «να επιλέξει μια κυβέρνηση που εγγυάται την ασφάλεια, τη σιγουριά, την ελπίδα και την προοπτική».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, επιχείρησε με αόριστες υποσχέσεις να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα, με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου τους, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ διά στόματος εκπροσώπου Τύπου, Γ. Ραγκούση, χτες, απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα «ψίχουλα» που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους πληγέντες.

Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και ανέφερε ότι «φάνηκε οικτρά ανήμπορη να αντιμετωπίσει το μεγάλο θέμα των πυρκαγιών ολόκληρο το καλοκαίρι». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να συγκαλύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του κόμματός του που με την πολιτική του διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό στο επίπεδο της πρόληψης και της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, επέλεξε να ...κατηγορήσει την κυβέρνηση, που ακολούθησε την ίδια πολιτική, για «ανικανότητα».

Ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε και τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «ασύμμετρων απειλών» αναφέροντας ότι η κυβέρνηση «ασχολείται και κατασκευάζει θεωρίες περί συνωμοσίας τρομοκρατών, με αποτέλεσμα να διασύρεται η χώρα, να υπονομεύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί, να τρομοκρατείται ο ελληνικός λαός». Την ίδια στιγμή ο Γ. Ραγκούσης είπε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει στοιχεία» και όταν μιλάει «για ασύμμετρες απειλές χωρίς στοιχεία προσπαθεί να δημιουργήσει στην Ελλάδα ψυχολογία τύπου "11ης Σεπτεμβρίου" που είχε δημιουργηθεί στις ΗΠΑ». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό το σχέδιο «στήθηκε μόνο και μόνο για να συγκαλύψει τις αμέτρητες ευθύνες της απερχόμενης κυβέρνησης για την καταστροφή που έπληξε τη χώρα μας».

Πάντως, την ίδια στιγμή ο Θ. Πάγκαλος σε κοινή συνέντευξη με την Ντ. Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο του ΦΛΑΣ, όταν η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ο «κ. Πάγκαλος θέλει να μειώσει τη σημασία» της «ασύμμετρης απειλής», με νόημα ανέφερε: «Εμείς καθόλου, δώστε μας στοιχεία να τα συζητήσουμε. Και κινητοποιήστε μας, όταν υπάρχει τέτοια απειλή κινητοποιείτε την αντιπολίτευση, δεν την υπονομεύετε. Κινητοποιήστε μας», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Ραγκούσης απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ «φοβάται κάποια προβοκάτσια εκ μέρους της κυβέρνησης», δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβάται τίποτα, βαδίζει με απόλυτη εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και τον ελληνικό λαό».

Εξάλλου, χτες, ανάμεσα στους εκπροσώπους του δικομματισμού ξέσπασε, πάνω στα αποκαΐδια, νέος καυγάς για τον αριθμό των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν κατά την κυβερνητική τους περίοδο, επιδιώκοντας να αποδείξουν ποιος είχε το δυσκολότερο ...έργο στην κατάσβεσή τους. Χτες το βράδυ ο Γ. Παπανδρέου περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στήνουν παγίδα στο λαό με ψέματα για «νέα αρχή»(2011-11-30 00:00:00.0)
Ολη η ηγετική ομάδα στην αντικομμουνιστική εκστρατεία(2009-04-01 00:00:00.0)
Μετατρέπει την υπόθεση σε κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης(2008-01-10 00:00:00.0)
Γαλάζια ή πράσινη αξιοποίηση;(2007-09-15 00:00:00.0)
Σηκώνει τη σημαία της προάσπισης της «διεθνούς εικόνας» της χώρας(2007-08-30 00:00:00.0)
Προσπάθεια συγκάλυψης της δασοκτόνας πολιτικής του(2007-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ