Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγιναν και αυτά

Οι τοποθετήσεις των υπουργών όλο το τριήμερο έδωσαν ξεκάθαρα το στίγμα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Από το χτύπημα του ασφαλιστικού και την αναθεώρηση του άρθρου 16 μέχρι το ξεπούλημα όποιας δημόσιας περιουσίας έχει ακόμα απομείνει. Και όμως, παρ' όλα αυτά, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στις τοποθετήσεις τους επέμεναν μονότονα ότι η κυβέρνηση δεν παρουσίασε προγραμματικές δηλώσεις, αλλά «έκθεση ιδεών», θέση που διευκολύνει αφάνταστα την κυβέρνηση αφού δεν ξεσκεπάζει την πολιτική της και λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για το τι περιμένει το λαό. Ωραία αντιπολιτευτική τακτική άρχισαν!

* * *

Στο κομματικό ακροατήριο, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 11ης Νοέμβρη, απευθυνόταν η δευτερολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Με έμφαση τόνιζε ότι αυτός εγγυάται τη δυναμική πορεία του κόμματος και αυτός μπορεί να κατοχυρώσει την αυτονομία του από «εξωθεσμικά κέντρα» (εκδοτικά συγκροτήματα κ.ά.). Εμφανίστηκε ως συνεχιστής των επιτυχιών που είχε το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής με τον Α. Παπανδρέου, τον Κ. Παπούλια, τον Θ. Πάγκαλο, τον Γ. Κρανιδιώτη και τον ίδιο. Ξέχασε κάποιον; Μα τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη που τον άκουγε βλοσυρός. Μάλιστα, μετά το τέλος της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο δε χειροκρότησε αλλά δε σηκώθηκε καν όρθιος όπως οι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

* * *

Να ακολουθήσει το παράδειγμα της χούντας που «χάρισε» τα χρέη των αγροτών και του Μεταξά που έκανε τις λαϊκές αγορές κάλεσε την κυβέρνηση ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε καλέσει τους βουλευτές της ΝΔ να φύγουν από το μαντρί βγαίνοντας από την πόρτα που είναι στα «άκρα δεξιά» του μαντριού και να τον ακολουθήσουν. Και όμως, στην αρχή της ομιλίας του είχε ζητήσει από όλους να μην παρερμηνεύουν τις ιδεολογικές θέσεις του κόμματός του. Η εν γένει, πάντως, παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι είναι ένα κόμμα που ψαρεύει σε «θολά νερά», δεν κρύβει τις ακροδεξιές του θέσεις και θα πιέζει συνεχώς από δεξιά την κυβέρνηση της ΝΔ.

* * *

Κάλεσμα στην «άλλη αριστερά» για κοινή δράση έκανε ο Γ. Παπανδρέου, για «συνάντηση με ριζοσπαστικές δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου» έκανε λόγο ο Α. Αλαβάνος. Κάτι ψήνεται εδώ, ίσως, μάλιστα θα το δούμε σύντομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ