Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ζήτησε ... υπευθυνότητα από την αντιπολίτευση

Eurokinissi

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η κυβέρνηση πήρε όπως αναμένονταν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Κλείνοντας τις εργασίες της τριήμερης συζήτησης, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επανέλαβε τα όσα είπε την πρώτη μέρα της συζήτησης, ότι θα προχωρήσει τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι την προηγούμενη περίοδο.

Υποστήριξε ότι οι πολίτες με το αποτέλεσμα των εκλογών απαίτησαν «υπεύθυνη προσέγγιση» των προβλημάτων «χωρίς ωραιοποιήσεις και χωρίς κινδυνολογίες».

Κατά τον πρωθυπουργό, οι προωθούμενες από την κυβέρνησή του αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος που δε χωράει αναβολή και όσοι αντιδρούν σε αυτές αποτελούν δύναμη οπισθοδρόμησης.

Ο Κ. Καραμανλής είπε ότι οι φωνές που ακούγονται από το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησής του γίνονται από εσωκομματικούς υπολογισμούς, λόγω της κρίσης που βιώνει αυτήν την περίοδο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και για να ξεχαστεί το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.

Ζήτησε υπευθυνότητα από την αντιπολίτευση και επιδιώκοντας να βρει άλλοθι στις «αλλαγές» που προωθεί, είπε πως επιλογή της κυβέρνησής του είναι ο «διάλογος και η συνεννόηση».

Κατά τον Κ. Καραμανλή, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνησή του τις στηρίζει μια «ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία», στηρίζει τις αλλαγές για την Ελλάδα που κερδίζει.

Ο «νέος κύκλος μεταρρυθμίσεων», κατά τον πρωθυπουργό, θα δημιουργήσει ένα νέο «βελτιωμένο επενδυτικό περιβάλλον» και θα στηρίξουν τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις νέες επενδύσεις. Παρά την επιμονή της κυβέρνησης στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που ιδιωτικοποιεί την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι επιδιώκει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας παιδείας.

Επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον λεγόμενο Καποδίστρια 2, που με τη νέα συνένωση των δήμων θα προσθέσει νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα.

Αναφορά έκανε και στον εκλογικό νόμο και είπε ότι δεν προχώρησε νωρίτερα στην αλλαγή του γιατί είχε δεσμευτεί ότι δε θα το κάνει. Τώρα, είπε, ο νόμος δοκιμάστηκε και θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, που «δε θα θίγουν ούτε την αναλογικότητα, ούτε την κυβερνητική σταθερότητα».

Σχετικά με την αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ κρατάει θέση στείρας άρνησης, παρά το γεγονός ότι είχε καταθέσει παρόμοιες με την κυβέρνηση θέσεις σε μια σειρά σοβαρά ζητήματα (π.χ. άρθρο 16).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ