Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη

Διακόπηκε για την Πέμπτη η πρώτη δίκη με κατηγορούμενους για συμμετοχή στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Χτες, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της δίκης, υποβλήθηκε αίτημα αναβολής από την υπεράσπιση του επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικού, με το σκεπτικό ότι πριν την παρούσα δίκη πρέπει να κριθεί υπόθεση για την οποία κατηγορείται ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου για το χειρισμό της οποίας στο στάδιο της ανάκρισης ελέγχεται τώρα η κ. Μπουρμπούλια. Με το αίτημα του επιχειρηματία συντάχθηκε και η υπεράσπιση της πρώην ανακρίτριας. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται εννέα κατηγορούμενοι οι: Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, Ευάγγελος Καλούσης, Σωκράτης Κρητικός, Αντώνης Γεωργίου και Ευστράτιος Βαλυράκης, επιχειρηματίες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι υποσχέθηκαν δώρα στους παραπάνω δικαστές για να κλείσουν εκκρεμότητες. Επίσης, κατηγορούμενοι είναι ο καπετάνιος του σκάφους «Sea U» Βάιος Ευαγγελόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ναύλωσης πλοίων και ο Θωμάς Αμαργιανός, σύζυγος της Μπουρμπούλια. Κατηγορούμενοι είναι και οι δικηγόροι Σάκης Κεχαγιόγλου και Γιώργος Νικολακόπουλος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Μπουρμπούλια κατηγορείται ότι το Νοέμβρη του 2001 είχε ζητήσει από τον Κρητικό 70 εκατ. δρχ. για να κρίνει ευνοϊκά υπόθεσή του. Ο Καλούσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε συμμορία. Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι η έκνομη δραστηριότητά του χρονολογείται από τον Οκτώβρη του 1997, που υπηρετούσε ως πρόεδρος πρωτοδικών στα Χανιά και φτάνει μέχρι και τις 31 Δεκέμβρη 2004. Φέρεται ότι εισέπραξε διάφορα χρηματικά ποσά, τόσο από τους συγκατηγορουμένους του επιχειρηματίες όσο και από τους δικηγόρους Κεχαγιόγλου και Νικολακόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ