Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΟ: «Από σήμερα αρχίζει επίσημα το κυβερνητικό έργο (...) είναι έργο απολύτως απαραίτητο γιατί η ένταξή μας στην Ενωμένη Ευρώπη και μάλιστα στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης μας επιβάλλει υποχρεώσεις που με ανευθυνότητα είχαν αφεθεί για το μέλλον από το φόβο του πολιτικού κόστους» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ: «Τα μέτρα περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση νέου κανονισμού βαρέων και ανθυγιεινών (...) άμεσα εξετάζεται να καταργηθεί η υποχρεωτική έξοδος από το Δημόσιο με 35ετία και το 60ό έτος και να καθιερωθούν κίνητρα και αντικίνητρα για την παράταση του εργάσιμου βίου (...) μέσα από μεταβατικές ρυθμίσεις θα καταργηθεί και η δυνατότητα λήψεως πλήρους σύνταξης από το ΙΚΑ με 35 έτη ασφάλισης και το 58ο έτος της ηλικίας» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ: «Τα πανεπιστήμια θα έχουν τον πρώτο λόγο στον αριθμό των εισακτέων, στα θέματα των πανελλαδικών, καθώς και στον καθορισμό της βαθμολογικής βάσης εισαγωγής στις σχολές (...) ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε "κεντρικό πολιτικό διακύβευμα" την αναθεώρηση του άρθρου 16 που θα κριθεί από αυτή την αναθεωρητική βουλή (...) εξήγγειλε μέτρα που αφορούν την καθιέρωση του θεσμού των φοιτητικών δανείων» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΑ «ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ»: «Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ως "ανούσια έκθεση ιδεών, χωρίς έμπνευση, χωρίς όραμα για τη χώρα και κυρίως χωρίς δεσμεύσεις"» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΑ ΤΟΥ «ΣΤΡΙΒΕΙΝ»: «Δεν πρόκειται για προγραμματικές δηλώσεις. Πρόκειται για ανάγνωση σχολικής έκθεσης» (ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ / ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ