Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Παρέλαση αντιδραστικών πολιτικών

Παρέλαση όλων των υπουργών το τριήμερο στη Βουλή, όπου ο καθένας στον τομέα του ανέπτυξε το αντιλαϊκό μερίδιο που του αναλογεί.

Ξεκάθαρος όσον αφορά τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές αλλαγές που ετοιμάζει για το ασφαλιστικό σύστημα ήταν ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας και γι' αυτό αξίζει να παρατεθεί ολόκληρη η σχετική αποστροφή του για το ποιοι θα πληρώσουν αυτές τις αλλαγές:

«Θέλω στο σημείο αυτό, επειδή πολλά λέγονται, ανευθύνως, σχετικά με τους σημερινούς τριαντάρηδες και σαραντάρηδες, ότι δήθεν, κυρίως εκείνοι, πρόκειται να θιγούν από την επιχειρούμενη αναμόρφωση, να υπογραμμίσω ότι η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Αν το σύστημα παραμείνει ως έχει, όταν θα έρθει η ώρα αυτοί οι νέοι να συνταξιοδοτηθούν, δε θα μπορούν. Διότι απλά δε θα υπάρχουν ασφαλιστικοί πόροι και το σύστημα θα έχει καταρρεύσει».

Ο Γ. Αλογοσκούφης προανήγγειλε ένταση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, αφού είπε ότι σύντομα ξεκινάει «η δεύτερη φάση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος», δηλαδή στην ουσία το ξεπούλημα σε ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία.

Αναφερόμενος στο χτύπημα του ασφαλιστικού συστήματος, είπε ότι αυτό θα γίνει μέσω «ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου», κάνοντας φανερή την προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει συνενόχους στους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους.

Η Ντ. Μπακογιάννη, μιλώντας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επανέλαβε ότι μόνος δρόμος για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών είναι η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης «στη βάση σύνθετης ονομασίας».

Από τη μεριά του ο Γ. Σουφλιάς απέρριψε την πρόταση για ίδρυση υπουργείου Περιβάλλοντος και είπε πως στην τετραετία που έρχεται θα κατασκευαστεί νέα γενιά έργων, συνολικού ύψους εννιά δισ. ευρώ.

Εμμονή στην προώθηση της αναθεώρησης του άρθρου 16, που ιδιωτικοποιεί την ανώτατη εκπαίδευση, έδειξε ο υπουργός Παιδείας Ε. Στυλιανίδης, αφού στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι η αναθεώρηση του άρθρου 16 αποτελεί κεντρικό πολιτικό διακύβευμα που θα κριθεί στην υπάρχουσα Βουλή.

Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος προανήγγειλε αλλαγή του νόμου για τις δημοσκοπήσεις που απαγορεύει τη δημοσιοποίησή τους 15 μέρες πριν τις εκλογές. Ο υπουργός είπε ότι θα επιτρέπεται η δημοσιοποίησή τους μέχρι και την Παρασκευή πριν τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ