Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις πλάτες των ναυτεργατών οι νέες αντεργατικές επιλογές

Ανακοίνωση της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ

«Το ελπιδοφόρο για το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα εκλογικό ποσοστό δε χωράει επανάπαυση. Μας δίνει δύναμη, αλλά και πρόσθετες ευθύνες να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που γεννά σε όλους αυτούς που έκαναν το βήμα και ψήφισαν ΚΚΕ, αλλά και σε αυτούς που τελικά δεν το ψήφισαν». Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ, με την οποία χαιρετίζει τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους και τις οικογένειές τους, τους νέους και τις νέες που στις εκλογές έκαναν το αποφασιστικό βήμα και ψήφισαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Ενώ ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό για την οργάνωση της αντίστασης και της αντεπίθεσης όλων των ναυτεργατών, συνολικά όλων των εργαζομένων, καθώς, παρά τις απώλειές του, ο δικομματισμός εξακολουθεί να διατηρεί ακόμα υψηλά ποσοστά. Και με τη βοήθεια των εφοπλιστών και συνολικά της άρχουσας τάξης, προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις του, να συγκρατήσει νέες απώλειες και ήδη με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική τα νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.

Η ΚΟΝ σημειώνει ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ περιέχει σημαντική δυναμική. Συμβάλλει στην άνοδο και την ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού του εργατικού λαϊκού κινήματος, στη χώρα και διεθνώς, στο αντιπάλεμα των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών σεναρίων, των ρεφορμιστικών και οπορτουνιστικών αυταπατών που καλλιεργούν οι δυνάμεις του ΣΥΝ.

Σε ό,τι αφορά τους ναυτεργάτες, η ΚΟΝ κάνει σαφές ότι οι νέες αντιλαϊκές ανατροπές θα περάσουν και από τις πλάτες τους, καταγγέλλοντας τον εφησυχασμό και την αυταπάτη που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τα «παπαγαλάκια» των εφοπλιστών, οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, στελέχη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ με στόχο να διευκολύνουν την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. «Η αναμονή στην οργάνωση της αντίστασης και της αντεπίθεσης των ναυτεργατών - σημειώνεται - δίνει τη δυνατότητα να εφαρμοστούν τα προηγούμενα μέτρα και να παρθούν νέα».

Η ΚΟΝ καλεί τους ναυτεργάτες ανεξάρτητα από τι ψήφισαν, να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις, στο ΠΑΜΕ, στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αλλάζοντας τους αρνητικούς συσχετισμούς στα σωματεία και την ΠΝΟ. Να οργανώσουν, να μαζικοποιήσουν τους αγώνες τους, να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Σε αυτόν τον αγώνα, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι του Κόμματος θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ