Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Είδε ... έκθεση ιδεών και όχι αντιλαϊκές προγραμματικές θέσεις

«Εκθεση ιδεών» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος τις προγραμματικές δηλώσεις, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι σε αυτές, παρά το γενικόλογο χαρακτήρα τους, περιλαμβάνεται όλο το αντιδραστικό και αντιλαϊκό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Ο Α. Αλαβάνος είπε ότι η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μειοψηφίας που δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση και έκανε λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια εξαγοράς ψήφων που έγινε στις πυρόπληκτες περιοχές με τη χορήγηση των διάφορων επιδομάτων.

Παρουσίασε ένα δεκάλογο αιτημάτων που θα παλέψει το επόμενο διάστημα το κόμμα του. Ανάμεσά τους και αυτό που κάνει λόγο «πολιτική ειρήνης ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», στο οποίο όμως δε γίνεται καμία αναφορά στο λαϊκό αίτημα για την αποχώρηση της χώρας μας από αυτήν την ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Τα αιτήματα αυτά, είπε, μπορούν να αποτελέσουν αιχμή όπου «μπορεί να κινητοποιηθεί και να συναντηθεί η κοινωνία». Τα απευθύνουμε, είπε, «σε όλες τις δυνάμεις που μπορούμε να συναντηθούμε» ανάμεσά τους και «ριζοσπαστικές από το σοσιαλιστικό χώρο δυνάμεις». Με τον τρόπο αυτό έκλεισε, για μια ακόμα φορά, το μάτι στο ΠΑΣΟΚ όπως κάνει συχνά το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι το τοπίο άρχισε να αλλάζει στις εκλογές που έγιναν και είπε ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από τη ΝΔ θα «αλλάζει σε μεγάλο βάθος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ