Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην πρώτη γραμμή τα λαϊκά προβλήματα

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ: Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρόσφατη νεροποντή στο Νομό Ροδόπης. Καταστήματα, κατοικίες κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις, πλημμύρισαν. Οικοσκευές, έπιπλα, εμπορεύματα, μηχανολογικός εξοπλισμός, καταστράφηκε. Ζώα πνίγηκαν και τα εναπομείναντα κινδυνεύουν από ασθένειες, τόνοι ζωοτροφών αλλά και καυσόξυλα καταστράφηκαν. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο οδικό αγροτικό δίκτυο, στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, γέφυρες έπεσαν, αναχώματα έσπασαν. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του γυμναστηρίου του ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή καταστράφηκε. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα ικανοποιήσουν το αίτημα των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Ροδόπης για άμεση καταβολή αυξημένου βοηθήματος στους πλημμυροπαθείς, αν θα αποζημιωθούν άμεσα και για το σύνολο των ζημιών που υπέστησαν οι επαγγελματίες, οι γεωργοκτηνοτρόφοι και οι κάτοικοι του νομού, αν θα δοθούν οι ανάλογες πιστώσεις στη Νομαρχία Ροδόπης και στους αντίστοιχους δήμους και αν θα κατασκευαστούν άμεσα όλα τα έργα που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική προστασία του νομού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΠΑΙΚ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ: Η Σταυρούλα Γαραντζιώτη - Ξεζωνάτου του Βασιλείου, Οικονομολόγος ΠΕ 09, κατέθεσε αίτηση στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) για να φοιτήσει στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ), καταθέτοντας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε πρωτότυπα ή νόμιμα επικυρωμένα. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αξιολόγησης Υποψηφίων (ΚΑΥ) η κ. Σταυρούλα Γαραντζιώτη - Ξεζωνάτου του Βασιλείου συγκέντρωνε 35,80 μόρια και κατατασσόταν τέταρτη εισαγόμενη. Με την ανακοίνωση όμως των αποτελεσμάτων εμφανίζεται με 31,80 μόρια και μη εισακτέα, ενώ η ένσταση που υπέβαλε απορρίφτηκε με την αιτιολογία ότι «η γνώση ξένης γλώσσας (Γαλλικά) δεν αξιολογήθηκε διότι το υποβληθέν πιστοποιητικό δεν είναι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον ΚΑΥ». Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό γιατί αξιολογήθηκε αρνητικά η γνώση της ξένης γλώσσας των Γαλλικών; Αν θα παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί η παραπάνω αδικία και η κ. Σταυρούλα Γαραντζιώτη - Ξεζωνάτου να εισαχθεί και φοιτήσει στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης;

Από πρόσφατη κινητοποίηση στο Πέραμα για τη λύση εκπαιδευτικών προβλημάτων
Από πρόσφατη κινητοποίηση στο Πέραμα για τη λύση εκπαιδευτικών προβλημάτων
ΑΙΦΝΙΔΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ: Τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για τους αιφνίδιους θανάτους αθλούμενων, που συμβαίνουν άλλοτε εντός των αγωνιστικών χώρων και άλλοτε έξω από αυτούς. Συνολικά το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα με δημοσιεύματα δώδεκα αθλούμενοι βρήκαν το θάνατο κατά την ώρα της άθλησης. Σε πρόσφατο συνέδριο στη Μαδρίτη έγινε γνωστό ότι ο νυν πρόεδρος της WADA, κ. Ντικ Πάουντ, θα έχει συνάντηση με τον περίφημο Βίκτορ Κόντε, ιδιοκτήτη της φαρμακοβιομηχανίας BALCO, η οποία ευθύνεται για μεγάλο σκάνδαλο χρήσης αναβολικών ουσιών. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Κώστας Αλυσανδράκης και Λιάνα Κανέλλη, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι σχεδιάζει το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να πάψει η γύμνια στον τομέα της πρόληψης και να σταματήσουν τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα τα αιφνίδιων θανάτων.

ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΕΙΡΟΥ: Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού εμφανίστηκαν νεκρά ψάρια και χέλια στις εκβολές του Πείρου ποταμού, που μάλλον οφείλεται σε μόλυνση από βιομηχανίες που εδράζονται στη ΒΙΠΕ Πατρών. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, ο βιολογικός καθαρισμός της ΒΙΠΕ υπολειτουργεί. Δεν υπάρχει έλεγχος στα λύματα που χύνονται σε ρέματα που διασχίζουν την περιοχή της ΒΙΠΕ, ειδικά το ρέμα Μαλιαγκού, το οποίο καταλήγει στον Πείρο ποταμό. Το ρέμα πιθανά να μολύνεται κι από εταιρείες εκτός ΒΙΠΕ με τοξικά απόβλητα. Πλέον τίθεται σοβαρό ζήτημα για τη ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον στην περιοχή της Δυτ. Αχαΐας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Κώστας Αλυσανδράκης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για: Να σταματήσει η ρύπανση και η μόλυνση του ποταμού Πείρου και των παραπλήσιων ρεμάτων από βιομηχανικές μονάδες; Να γίνει αυστηρός έλεγχος στη λειτουργία και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού στη ΒΙΠΕ με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα στις βιομηχανίες που μολύνουν. Να γίνει με ευθύνη του κράτους καθαρισμός των ρεμάτων, με την προϋπόθεση ότι θα είναι δημόσια ιδιοκτησία.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ: Σοβαρότατες ζημιές στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική οδοποιία προκλήθηκαν στο νησί της Σκοπέλου από τις καταρρακτώδεις βροχές και τη σφοδρή χαλαζόπτωση πριν από μερικές μέρες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν άμεσα τόσο για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, που σε πολλά σημεία είναι απροσπέλαστη, όσο και για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή προκειμένου και η λειτουργική επικοινωνία του νησιού να αποκατασταθεί και η αγροτική καλλιέργεια στο νησί - όση ακόμη υπάρχει - να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Λιάνα Κανέλλη και Εύα Μελά καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής αντίγραφο του πλήρους φακέλου (δικαστικές αποφάσεις, γνωμοδοτήσεις, άδεια κατάτμησης κλπ) του κτήματος «Κιτέζα Θέρμη Κάλμη» και Γιουρντά, στην Κοινότητα Σαρωνίδας και το Δήμο Καλυβίων Αττικής, τα φερόμενα ως ανήκοντα εις την Αρτέμιδα, χήρα Δημ. Τζίτζου Μαρκέλου και λοιπούς, όπως αυτά φαίνονται και από το αρ. πρωτ. Ε9386 της 6-8-1954 της Δ/νσης Εποικισμού.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ: Εντονα προβλήματα δημιουργούνται από την ύπαρξη κενών σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Σκιάθου. Η τοποθέτηση ωρομισθίων όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το οξύνει, καθώς διαταράσσεται η λειτουργία των σχολείων και το σύνολο της σχολικής κοινότητας, καθώς καθίσταται ευάλωτη και ανίσχυρη σε αστάθμητους παράγοντες, όπως καιρικές συνθήκες, οικογενειακά προβλήματα των εκπαιδευτικών κλπ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν θα επιδείξει η κυβέρνηση το απαιτούμενο πρακτικό ενδιαφέρον για τα σχολεία της περιφέρειας και αν: Θα λάβει όλα τα μέτρα ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολικά προγράμματα (π.χ. ενισχυτική διδασκαλία); Θα προχωρήσει σε διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα των κενών στα σχολεία της Σκιάθου και να λειτουργήσουν κανονικά;

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Πολύ σοβαρό είναι το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια τα Νηπιαγωγεία του Περάματος. Συγκεκριμένα, τρία Νηπιαγωγεία, το 1ο, 3ο και 5ο, συστεγάζονται με τρία Δημοτικά σχολεία της περιοχής, αντιμετωπίζοντας και σοβαρά κτιριακά προβλήματα, όπως αυτά του 1ου Νηπιαγωγείου, το οποίο βρίσκεται κάτω από την αυλή του Δημοτικού με το οποίο συστεγάζεται. Πριν από περίπου επτά χρόνια είχαν βρεθεί οικόπεδα, τα οποία θα μπορούσαν να στεγάσουν τα Νηπιαγωγεία. Τα οικόπεδα αυτά μετά από δραστικές ενέργειες και με θετική απόφαση από την επιτροπή καταλληλότητας του ΟΣΚ χαρακτηρίστηκαν για να κατασκευαστούν εκεί τρία νέα κτίρια. Τόσα χρόνια μετά η κατάσταση παραμένει στάσιμη με μοναδική εξαίρεση το 5ο Νηπιαγωγείο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι άμεσα μέτρα θα πάρει, ώστε να υλοποιηθεί η θετική απόφαση του ΟΣΚ για τα συγκεκριμένα οικόπεδα και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ανέγερσης των κτιρίων χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΡ. ΔΑΓΓΙΛΑ: Ο Ηρακλής Δαγγίλας του Γεωργίου, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, είναι απόφοιτος Ενιαίου Λυκείου και πάσχει από χρόνια ψυχωτική συνδρομή με παραγωγικά στοιχεία και ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο από 67%, όπως προκύπτει από την ιατρική γνωμάτευση του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του «Ιπποκράτειου» Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και από την υπ. αριθμ. 13267/21-9-06 γνωμάτευση της Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης. Ο Ηρακλής Δαγγίλας επιθυμεί να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή, δεν μπορεί όμως να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις γιατί η διαδικασία αυτή είναι «Γολγοθάς» για τον ίδιο και την οικογένειά του και επιβαρύνει επιπλέον την υγεία του. Η φοίτησή του όμως σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ο θεράπων γιατρός του τονίζει, θα είχε ευεργετική επίδραση στην υγεία του. Χρήση των διατάξεων της ειδικής κατηγορίας των εισακτέων με το 3%, δεν μπορεί να κάνει, γιατί η συγκεκριμένη ασθένεια δε συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία αυτή, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και εκκλήσεις των γονιών του προς τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες (ΚΕΣΥ κλπ). Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να κάνει, ώστε ο Ηρακλής Δαγγίλας να εισαχθεί σε σχολή της Τριτοβάθμιας Ανώτατης Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ