Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-3
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στη μάχη ενιαία με όλους τους εργαζόμενους

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων στην ΕΡΤ για αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας και για κατάργηση του καθεστώτος των συμβασιούχων

Με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ-3 συνομιλεί η Αλέκα Παπαρήγα

Motion Team

Με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ-3 συνομιλεί η Αλέκα Παπαρήγα
Σε αγώνα επιθετικό, με διεκδικήσεις που αντιστοιχούν στις σημερινές δυνατότητες, στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων και στη συνολική κερδοφορία, κάλεσε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, η Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ-3, στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε, επίσης, με εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση φίλων και συνεργαζόμενων του Κόμματος, όπου παρουσίασε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Την Αλ. Παπαρήγα συνόδευε πολυμελές κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ, Κ. Αβραμόπουλο Γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ, Σ. Βαρδαλή, Π. Μεντρέκα, αλλά και από τους βουλευτές Γ. Ζιώγα, Σ. Καλαντίδου, και άλλα στελέχη.

Με την περιοδεία στην ΕΡΤ-3, το ΚΚΕ στρέφει την προσοχή και στο χώρο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που πλήττονται από τα νέα μέτρα στην Κοινωνική Ασφάλιση, παράλληλα με τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αφορούν εργασιακά δικαιώματα, συνθήκες δουλιάς, κλπ. Αλλωστε, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΜΜΕ δέχεται άγρια αντεργατική επίθεση με χαμηλές αμοιβές, με καταστρατήγηση του ωραρίου, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, συμβάσεις έργου, κλπ.

Η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τη διεύθυνση της ΕΡΤ-3, όπου ενημερώθηκε για την πορεία και τους σχεδιασμούς της, τις μορφές απασχόλησης του προσωπικού και την απόφαση της ΕΡΤ ΑΕ να λύσει το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΡΤ-3, μέσω ΣΔΙΤ, αξιοποιώντας την έκταση 700 στρεμμάτων που διαθέτει στην Περαία Θεσσαλονίκης. Απόφαση με την οποία διαφωνεί το ΚΚΕ, αφού έτσι άλλο ένα τμήμα της περιουσίας του λαού θα δοθεί στους ιδιώτες, για να κερδοφορήσουν.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τους εκπροσώπους του τοπικού παραρτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εργασιακούς εκπροσώπους των δημοσιογράφων, σημειώθηκε ότι συνεχίζεται το καθεστώς ομηρίας για 107 ακόμη συμβασιούχους, ότι η ΕΡΤ ΑΕ αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματική προϋπηρεσία για τους 308 εργαζόμενους που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου και αναγνωρίζει μόνο για τους δημοσιογράφους το πολύ μέχρι 10 χρόνια και αυτά με βάση τα πλασματικά ένσημα. Καταγγέλθηκε ότι η ΕΡΤ ΑΕ δεν αποδίδει ποτέ ολόκληρο το 10% του ανταποδοτικού τέλους που εισπράττει και οφείλει να δίνει στην ΕΡΤ-3.

Μείζον ζήτημα αποτελεί το κτιριακό πρόβλημα, αφού οι εργαζόμενοι για πολλά χρόνια αναγκάζονται να δουλεύουν μέσα σε κοντέινερ. Πρόβλημα το οποίο σχολίασε η Αλ. Παπαρήγα ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει λυθεί τόσα χρόνια.

Μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΡΤ-3 η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημά τους για αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας και για κατάργηση του καθεστώτος των συμβασιούχων.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και συνταξιοδότησης, κάλεσε δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μπουν στη μάχη και να δώσουν τον αγώνα ενιαία με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων. «Ολοι οι κλάδοι πρέπει να παλέψουν με ενιαία συνθήματα και στόχους», είπε. Και τους κάλεσε να είναι «πρώτοι στον αγώνα ανάμεσα στους πρώτους στις 12 του μήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ