Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρουσιάστηκε η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, παρουσίασε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εκδήλωση φίλων και συνεργαζόμενων που έγινε στην «Αποθήκη 1» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από εργάτες του χεριού και του πνεύματος, νέους, που συνεργάζονται με το ΚΚΕ στα διάφορα μέτωπα πάλης, αλλά και από πολλούς που προβληματίζονται και αναζητούν διέξοδο, συζητούν την πρόταση του ΚΚΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην προσπάθεια του αντίπαλου, μετά τις εκλογές, να κλείσει το ρήγμα που έγινε στο σύστημα της δικομματικής εναλλαγής, με τη μείωση και των δύο κομμάτων εξουσίας και την άνοδο του ΚΚΕ. Σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και κυρίως να αντεπιτεθεί, ώστε να κερδίσει στην πορεία και νέο έδαφος. «Μπορεί να δούμε συμπλέγματα περίεργα, αλλά θεωρούμε ότι η πιο συμφέρουσα για το σύστημα λύση που ετοιμάζεται είναι να έχουμε δύο πόλους εξουσίας, ο ένας ανοιχτά και χωρίς προσχήματα συντηρητικός και ο άλλος συντηρητικός μεν, αλλά πιο συγκαλυμμένος, ανώδυνη αντιπολίτευση που θα λειτουργεί ως δοχείο περισυλλογής και εκτόνωσης της λαϊκής διαμαρτυρίας, απόλυτα τελικά ελεγχόμενης από το σύστημα. Κύριος στόχος να παρεμποδιστεί η λαϊκή χειραφέτηση, η ανάπτυξη της ταξικής πάλης και της συμμαχίας που κινείται σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής», είπε.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα τι είναι προτιμότερη, μια μονοκομματική κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας, ξεκαθάρισε: «Εμείς απαντάμε μια λαϊκή κυβέρνηση που εκφράζει τη συνεργασία και τα κοινά συμφέροντα των κοινωνικών και πολιτικών λαϊκών δυνάμεων». Και στην πάλη γι' αυτή την προοπτική, προσκάλεσε όλους να ενταχθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ