Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα - ΕΑΜ». Αθήνα, Δεκέμβρης '44

Τη «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη ακολούθησε το λουτρό αίματος της επόμενης μέρας. Ο λαός της Αθήνας, ο λαός της Ελλάδας ματοκυλίστηκε από τους Αγγλους ιμπεριαλιστές και τα εγχώρια όργανά τους, τον Γεώργιο Παπανδρέου και τους χωροφύλακες του Αγγελου Εβερτ.

Εκείνη η άνιση μάχη κράτησε 33 μέρες. Στη διάρκειά τους η Αθήνα έγραψε μια από τις ηρωικότερες περιόδους της Ιστορίας της.

Τότε αλλά και σήμερα, 63 χρόνια μετά, οι διαφορετικές απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα, στο ερώτημα «τι έγινε το Δεκέμβρη του '44;», είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Για να αποκαλυφθεί το νήμα που συνδέει τους μαυραγορίτες τού τότε με τους πλουτοκράτες τού σήμερα. Για να συνδεθεί το νήμα που συνδέει τους Γερμανοτσολιάδες και τους Χίτες τού τότε, με τους Αμερικανοτσολιάδες τού τώρα.

Η απάντηση στο ερώτημα «τι έγινε το Δεκέμβρη του '44 στην Αθήνα;» είναι ο ασφαλής τρόπος για να ξεχωρίσει η δουλοφροσύνη από την αξιοπρέπεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ