Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ατυχής... η «προσπάθεια»

Για σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση, σε πανελλήνιο επίπεδο, με στόχο την προάσπιση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, έκανε λόγο η υφυπουργός Απασχόλησης, Σοφία Καλαντζάκου, μιλώντας στα εγκαίνια του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων, (ΕΛΙΝΥΑΕ), στο Βόλο.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δε φείδονται μεγάλων λόγων, ακόμα κι όταν είναι προφανές πως λένε ψέματα. Διότι, είναι πασίγνωστο ότι στη χώρα μας, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ελέω της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, δεν υπάρχει καμιά φροντίδα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς, όπως, άλλωστε αποδεικνύεται και από τα εκατοντάδες εργατικά «ατυχήματα» που γίνονται κάθε χρόνο.

Αλλά, ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες δε νοιάζονται για το τι συμβαίνει στους χώρους δουλιάς, αποδεικνύεται κι από επιστημονικές έρευνες. Οπως, π.χ., αυτή που διεξήγαγε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - δημοσιεύτηκε στον «Ρ» του περασμένου Σαββάτου - που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει ενεργοποιημένο σύστημα αναγγελίας και καταγραφής επαγγελματικών νόσων από τους υγειονομικούς φορείς. Τα στοιχεία σχετικής μελέτης που έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας έδειξαν ότι το 16% των ασθενών που εξετάστηκαν, επί ένα εξάμηνο, έπασχαν από επαγγελματική ασθένεια, ενώ το 55% δήλωσαν ότι στο χώρο της εργασίας τους είναι εκτεθειμένοι σε βλαπτικούς για την υγεία τους παράγοντες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ