Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «τραγικό νούμερο»...

«Δεν είναι τραγικό το νούμερο αυτό;» αναφώνησε η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου απ' το βήμα της ημερίδας για την Ευρωπαϊκή Βδομάδα Καρκίνου που οργάνωσε χτες ο Ομιλος Εθελοντών «Αγκαλιάζω».

Λίγο πριν, η Σοφία Καλαντζάκου είχε πει: «Στον 21ο αιώνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα έπρεπε η πρόληψη και ο προδιαγνωστικός έλεγχος να είναι αυτονόητη διαδικασία. Ομως παρότι οι Ελληνες πολίτες δαπανούν τεράστια ποσά ιδιωτικά ή μέσα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, εντούτοις όμως μόνο το 20% των γυναικών κάνει το τεστ Παπανικολάου».

Και για να διορθώσει αυτό το «τραγικό νούμερο» η Σοφία Καλαντζάκου υποσχέθηκε τη συμβολή του υπουργείου Απασχόλησης στην εκστρατεία ενημέρωσης μοιράζοντας τα ενημερωτικά έντυπα του εθελοντικού ομίλου απ' τα γραφεία του ΟΑΕΔ και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Εμ, μόνο με φυλλάδια και έντυπα δεν αναπτύσσεται η πρόληψη. Το μόνο που γίνεται όταν η πρόληψη περιορίζεται σε ενημερωτικές και αποσπασματικές καμπάνιες είναι η συντήρηση της τραγικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε άγρια χαράτσια - που κατά τα άλλα διαπιστώνει και η υφυπουργός Απασχόλησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ