Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οξύνεται ο πόλεμος εκδοτικών συμφερόντων

Σε νέα φάση εισέρχεται ο πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης μετά και τις χτεσινές δηλώσεις του Θ. Αναστασιάδη με τις οποίες «άνοιξε το παιχνίδι» επιχειρώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Από τις απαντήσεις που ακολούθησαν από τις «θιγόμενες» πλευρές γίνεται φανερό ότι ο πόλεμος θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, ενώ άμεσα εμπλεκόμενη σε αυτόν είναι και η κυβέρνηση. Οι συμμαχίες φαίνεται να έχουν συγκροτηθεί, αλλά η διάρκεια και η έκβαση του πολέμου παραμένουν αβέβαιες.

Ο Θ. Αναστασιάδης μετά τη μαραθώνια κατάθεσή του επέμεινε ότι δεν ήταν ο κομιστής του DVD, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου δε λέει την αλήθεια. Υποστήριξε ότι τα 5 εκατ. ευρώ τα μάζεψε με δικούς του πόρους για να αποτρέψει την εξαγορά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ενώ κατηγόρησε το «Μέγκα» ότι λέει ψέματα. Συγκεκριμένα, ο Θ. Αναστασιάδης ανέφερε τρία πράγματα: Πρώτον, ότι «η ίδια η Τσέκου μας δήλωσε ότι είχε σταλεί το υλικό και το dvd στο Μαξίμου, μέσω μιας φίλης της που δουλεύει στο υπουργείο Πολιτισμού». Δεύτερο, «σε απάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα για τα πέντε εκατομμύρια, τα λεφτά αυτά τα μάζεψα από δικούς μου πόρους για να εμποδίσω τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να πουλήσει το 51% της εφημερίδας σε έναν εφοπλιστή της δεξιάς και φίλο του κ. Καραμανλή». Τρίτον, ότι «έχω στοιχεία και προσκόμισα στοιχεία ότι στο Mega είχαν δει το βίντεο και τόσο καιρό λένε ψέματα».

Πρώτος που έσπευσε να απαντήσει ήταν ο πρώην συνεταίρος του στο «Πρώτο Θέμα» Μ. Τριανταφυλλόπουλος, πλειοδοτώντας σε βαρείς χαρακτηρισμούς, δίχως όμως να προσθέσει καινούρια στοιχεία. Κατηγόρησε τον πρώην συνεκδότη του ότι είναι «θλιβερός τύπος» και «απίστευτος τυχοδιώκτης», που «δεν έχει αξιοπρέπεια» και λέει «απίστευτα ψέματα», επειδή «έχει χάσει τον έλεγχο» και «φοβάται τις αποκαλύψεις που θα 'ρθουν και δε θα μπορεί να αντιμετωπίσει». Δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει φίλους εφοπλιστές που έχουν φίλο τον Κ. Καραμανλή, ενώ επιφυλάχτηκε να παρουσιάσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Ανταπαντώντας από το δελτίο του ΑΝΤ1 ο Θ. Αναστασιάδης τον χαρακτήρισε κοινό συκοφάντη που «κάνει πλάτες στη ΝΔ».

Απάντηση, μέσω δηλώσεών του που μεταφέρθηκαν από τον Ν. Χατζηνικολάου στο δελτίο του «Αλτερ», έδωσε ο μεγαλοεπιχειρηματίας Θ. Λασκαρίδης. Χαρακτήρισε «κωμικά» τα όσα δήλωσε ο Θ. Αναστασιάδης για τα πέντε εκατομμύρια, υποστηρίζοντας ότι και οι τρεις συνιδιοκτήτες του «Πρώτου Θέματος» είχαν συναινέσει τον περασμένο Ιούλη να γίνει οικονομικός και νομικός έλεγχος στην εφημερίδα με στόχο την πώληση μειοψηφικού πακέτου. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, όπως είπε, επί δύο μήνες είχε μπει για έλεγχο στην εφημερίδα μεγάλος ξένος οίκος που μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του.

Από την πλευρά του MEGA εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία κατηγορείται ο Θ. Αναστασιάδης ότι «λέει ενσυνειδήτως ψέματα, με στόχο να προκαλέσει σύγχυση στην κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί καθημερινά τα όσα προκύπτουν και συζητούνται για τη δυσώδη αυτή υπόθεση». Θεωρεί επίσης ότι «δεν αγγίζει το Mega και τους ανθρώπους του η επίθεση λάσπης», καθώς και πως «το Μεγάλο Κανάλι, από την πρώτη στιγμή, είπε όλη την αλήθεια». Οπως σημειώνει, «αποκάλυψε, ήδη από την 20ή Δεκεμβρίου, την επίσκεψη της 35χρονης μαζί με τον δικηγόρο Χρήστο Νικολουτσόπουλο στα γραφεία του σταθμού και ξεκαθάρισε ότι τα στελέχη του δεν είδαν το επίμαχο dvd, διότι η ίδια η γυναίκα τους ανέφερε ότι περιέχει μόνον προσωπικές στιγμές».

Είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο ευρεία ανταλλαγή πυρών μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατοπέδων. Το «Πρώτο Θέμα» συνέχισε την επίθεση κατά του συγκροτήματος Λαμπράκη, φέρνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για «παράνομο λιμάνι στη νέα βίλα» του Στ. Ψυχάρη. Επίσης έθετε ζήτημα «πόθεν έσχες» με δεδομένο ότι «η αξία της βίλας των 26 στρεμμάτων ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ». Είχε προηγηθεί το Σάββατο το «Βήμα» με δημοσίευμα που αφορούσε στους λογαριασμούς του Θ. Αναστασιάδη και σε offshore εταιρείες. Συγκεκριμένα αναφερόταν ότι «στο στόχαστρο των έμπειρων στελεχών της εν λόγω υπηρεσίας βρίσκονται υπεράκτιες εταιρείες (offshore), οι οποίες συνδέονται με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του εκδότη της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Πρόκειται για τις εταιρείες Sea Chief Company, Travel Trade Limited, Ludream Shipping Company SA και Eurosouth Limited, οι οποίες έχουν έδρα διάφορα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού, την Κύπρο και τη Βρετανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ