Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις στον ανακριτή

Πεντάωρη συμπληρωματική κατάθεση του Θ. Αναστασιάδη

Περισσότερο μπλέχτηκε, παρά ξεκαθάρισε η βρώμικη υπόθεση Ζαχόπουλου μετά τη χτεσινή πεντάωρη (συμπληρωματική) κατάθεση του συνεκδότη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Θέμου Αναστασιάδη, στον ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, που προσπαθεί να βγάλει άκρη στην υπόθεση εκβιασμού του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και στο τι προηγήθηκε της απόπειρας αυτοκτονίας του.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, στο οποίο υπενθυμίζουμε ότι προσήλθε για συμπληρωματική κατάθεση σαν μάρτυρας, μετά από αίτημά του μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αρκούμενος σε μία δήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούν να διασταυρωθούν, τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Θ. Αναστασιάδης στον ανακριτή είναι δημοσιεύματα εφημερίδων. Σε ό,τι δε αφορά το αν συναντήθηκε ή όχι με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννη Ανδριανό, οι συνήγοροι του Θ. Αναστασιάδη λένε ότι έχουν γίνει πολλές συναντήσεις λόγω της δουλιάς του εντολέα τους.

Στο μεταξύ χτες ο Θέμος Αναστασιάδης έστειλε εκπρόσωπό του στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), ο οποίος και διαβίβασε αίτημα να καταθέσει υπόμνημα την Τετάρτη σχετικά με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ και να απαντήσει και προφορικώς σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το ποσό αυτό που βρέθηκε στο λογαριασμό του σε γαλλική τράπεζα και τις κινήσεις που έγιναν γύρω από αυτό. Η ΥΠΕΕ του έδωσε τη σχετική παράταση, αλλά η υποβολή του υπομνήματος την Τετάρτη θα καταστεί δυνατή εφόσον δοθεί ειδική άδεια από τον ΔΣΑ στον Δημήτρη Τσοβόλα λόγω της αυριανής απεργίας των δικηγόρων. Το υπόμνημα δεν κατατέθηκε χτες επειδή ο δικηγόρος του Θ. Αναστασιάδη έπρεπε να είναι παρών στην ανάκριση.

Αύριο θα καταθέσει ο δικηγόρος εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο οποίος συνόδευε την ήδη προφυλακισμένη για εκβίαση του Ζαχόπουλου, 35χρονη πρώην συνεργάτιδά του και ερωμένη του στις επαφές της με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Χτες, από το περιβάλλον της 35χρονης υπήρξε κατηγορηματική διάψευση των όσων είπε ο Θ. Αναστασιάδης για την παράδοση από φίλη της του dvd στο Μαξίμου, με την επισήμανση πως τα λεχθέντα από τον συνεκδότη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», είναι για να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι μόνο στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» μπορούσε να γίνει αντιγραφή του dvd και πως το μόνο πρόσωπο που πήρε στα χέρια του και εξέτασε σε υπολογιστή το dvd, ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ