Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα πληθωριστικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝΗΣΥΧΟΣ για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα δηλώνει ο επίτροπος Αλμούνια και βέβαια φρόντισε εμμέσως να δηλώσει πως από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν πρέπει να ...ξεφύγει κανένα ευρώ το οποίο να δοθεί ως αύξηση μισθών.

Κάτι τέτοιο εκτιμά ότι θα είναι εξαιρετικά ζημιογόνο για την Ελλάδα και θα δημιουργήσει άμεσα πληθωριστικές πιέσεις. Γιατί, βέβαια, ποιος άλλος μπορεί να φταίει για τον πληθωρισμό από τις ...υπέρογκες αμοιβές των Ελλήνων εργαζομένων;

Ας μην ανησυχεί πάντως ο επίτροπος. Και ο Αλογοσκούφης συμφωνεί μαζί του - όπως έχουμε έμπρακτα διαπιστώσει - και ο Γκαργκάνας μας λέει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ακριβώς τα ίδια.

Φυσικά, κανείς από όλους τους παραπάνω δεν ανησυχεί για τον κόσμο που δεν τα βγάζει πέρα, για τις τιμές που συνεχώς αυξάνονται, για τους δυστυχείς που υποχρεώνονται να καταφεύγουν στον τραπεζικό δανεισμό και για τους συνταξιούχους των 300 ευρώ.

Αυτά είναι «φυσικά φαινόμενα» στην ευρωπαϊκή οικονομία μας, που πάνω από όλα πρέπει να είναι «ανταγωνιστική» και «κερδοφόρα» για τους επιχειρηματίες.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΣΑ στο χαμό της «Ζαχοπουλειάδας», κάπου μεταξύ ανακριτή και κυβερνητικού εκπροσώπου, βρήκε να ...πέσει κατακόρυφα και το χρηματιστήριο.

Ισως για να μας θυμίσει τις ωραίες μέρες του 1999 και γενικώς το τι ακριβώς σημαίνει «σκάνδαλο» σε αυτή τη χώρα. Γιατί η υπόθεση του χρηματιστηρίου ήταν ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Και τότε «πήξαμε» στα δημοσιεύματα για «μίζες» και «μιλημένες» κινήσεις. Ομως με το πραγματικό σκάνδαλο, το ότι δηλαδή μερικά δισεκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων μισθωτών που «την πάτησαν» πήγαν στις τσέπες των θεσμικών επενδυτών, δεν ασχολήθηκε κανείς.

Ετσι για να έχουμε μια ιδέα για το πού θα καταλήξουν και οι σημερινές ιστορίες...



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ