Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ
Δικάζεται σήμερα για τις κάμερες παρακολούθησης

Στα δικαστήρια του Πειραιά «σέρνεται» για πολλοστή φορά σήμερα ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος για φθορά σε κάμερες παρακολούθησης στην πόλη της Νίκαιας.

Συγκεκριμένα, το Γενάρη του 2004, η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας, μαζί με κατοίκους και μαζικούς φορείς της πόλης, σε μια συμβολική πολιτική πράξη, απενεργοποίησαν κάμερες παρακολούθησης που στήθηκαν στη Νίκαια, από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα την τρομοκρατία.

«Μετά από 4 χρόνια, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Νίκαιας, έχει επιβεβαιωθεί ότι οι κάμερες παρακολούθησης δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία ή με τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Σε πλήρη σύμπλευση, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πιστές στο "άρμα" του ευρωμονόδρομου και της Ευρωσυνθήκης, αυξάνουν τα μέτρα καταστολής κατά του μοναδικού εχθρού τους που είναι η οργανωμένη λαϊκή δράση. Δεκάδες είναι σήμερα τα παραδείγματα που έχουν επιβεβαιώσει ότι οι κάμερες έχουν χρησιμοποιηθεί κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων».

Η δημοτική αρχή επισημαίνει πως το ζήτημα δεν είναι νομικό, αλλά βαθιά πολιτικό και στοχεύει στην όξυνση της κρατικής καταστολής ενάντια στη λαϊκή πάλη σε μια περίοδο που οξύνεται όλο και περισσότερο η αντιλαϊκή πολιτική πλήττοντας το σύνολο της ζωής της λαϊκής οικογένειας.

Παράλληλα, καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς της πόλης σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 σήμερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά και υπογραμμίζει πως, παρά τη δικαστική τρομοκρατία, συνεχίζει μαζί με το λαό της πόλης και το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα την πάλη ενάντια σε κάθε κρατική καταστολή, την πάλη ενάντια στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα των εργαζομένων και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ