Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ
Η «ανεξαρτητοποίηση» παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ τάσσεται κατηγορηματικά κατά της «ανεξαρτητοποίησης» του Κοσσυφοπεδίου και καλεί την FIR να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) καταδικάζει τη μονομερή επιτηρούμενη «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου, πράξη που παραβιάζει τις αποφάσεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και βαίνει ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. Η υιοθέτηση της απαράδεκτης αυτής απόφασης για απόσπαση μέρους των εδαφών ενός από τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και η μετατροπή του σε προτεκτοράτο, γίνεται για πρώτη φορά από την έναρξη της λειτουργίας των Ηνωμένων Εθνών και ανοίγει δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων. Ενα τέτοιο προηγούμενο αναμφισβήτητα θα προκαλέσει απρόβλεπτες αλυσιδωτές συνέπειες, όπως αλλαγές συνόρων, όξυνση των εθνικιστικών διεκδικήσεων και πολέμους, όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η ΠΕΑΕΑ τάσσεται κατηγορηματικά κατά της δημιουργίας του νέου αυτού προτεκτοράτου και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση:

-- Να μην αναγνωρίσει το νέο προτεκτοράτο.

-- Να αποσύρει τους Ελληνες στρατιώτες από την περιοχή και να μη συμμετέχει σε κανένα εκστρατευτικό Σώμα της ιμπεριαλιστικής ευρωατλαντικής νέας τάξης.

-- Να πει ΟΧΙ και να μην υπογράψει καμιά μονομερή απόφαση για ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου.

Η ΠΕΑΕΑ, επίσης, κάνει έκκληση στη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR), της οποίας είναι μέλος, και την καλεί να πάρει υπόψη τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την κήρυξή της ως «Πρεσβευτή της Ειρήνης» του ΟΗΕ και να προβεί σε διάβημα προς τον ΟΗΕ, απαιτώντας:

  • Να απορρίψει τη μονομερή απόφαση της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.
  • Να στηρίξει όλες τις σχετικές αποφάσεις των Βετεράνων της Ενωσης Αγωνιστών Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου της Σερβίας (SUBNOR), που είναι μέλος της.
  • Να κάνει έκκληση σε όλα τα κράτη - μέλη της να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας απέναντι σε τέτοιες ενέργειες.
  • Να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ για διαμελισμό της περιοχής των Βαλκανίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ