Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Νομιμοποιούν την αντισυνταγματικότητα των νόμων για τα ΜΜΕ

Αχιλλέας Κανταρτζής: Για ποια πολυφωνία μπορούμε να μιλάμε όταν το ΚΚΕ είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένο από τα Μέσα Ενημέρωσης;

Με την ενότητα των άρθρων που αναφέρονται στην ιδιοκτησία των Μέσων Ενημέρωσης και τις σχέσεις των ιδιοκτητών με τις προμήθειες του Δημοσίου καθώς με την πρόταση της ΝΔ για την «κοινωνική συνοχή» ασχολήθηκε στη χτεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζής υπενθύμισε την υπόθεση με το «βασικό μέτοχο» καθώς και τη στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στο σχετικό νομοσχέδιο που επιχείρησε να βάλει κάποιους περιορισμούς έλεγε ότι «οι διατάξεις του έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το κοινοτικό δίκαιο και τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Τόνισε ότι τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποκλίθηκαν στην ΕΕ και ακύρωσαν κάθε περιορισμό που θα δυσκόλευε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να είναι ταυτόχρονα και εργολάβοι αναγορεύοντας τις επιταγές της ΕΕ σε νόμο που υπερισχύει ακόμα και του ελληνικού Συντάγματος.

Με τη σημερινή πρόταση, είπε ο Αχιλ. Κανταρτζής, ουσιαστικά νομιμοποιείται η αντισυνταγματικότητα των νόμων που ψηφίστηκαν και όσον αφορά το ασυμβίβαστο, αλλά και όσον αφορά τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση των ΜΜΕ. Για ποια πολυφωνία μπορούμε να μιλάμε, είπε, όταν το ΚΚΕ είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένο από τα Μέσα Ενημέρωσης;

Οι ιδιοκτήτες των Μέσων, συνέχισε, προασπίζουν τα ταξικά τους συμφέροντα και γι' αυτό ακριβώς επιβάλλουν την τακτική της φίμωσης απέναντι στο ΚΚΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κατάσταση που θα γίνεται ολοένα και χειρότερη όσο τα ΜΜΕ θα παραδίδονται σε τέτοια συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ