Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να προκαλέσει σύγχυση

Απάντηση σε δημοσιεύματα που απέδιδαν την έγκριση του διορισμού του Θ. Βερέμη στην απουσία βουλευτών του ΚΚΕ από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Απάντηση σε δημοσιεύματα που απέδιδαν την έγκριση του διορισμού του Θ. Βερέμη στην απουσία βουλευτών του ΚΚΕ από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έδωσε χθες με δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος στην οποία αναφέρει:

«Από πολλές εφημερίδες αναδείχτηκε σαν θέμα ότι εγκρίθηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η ανανέωση της θητείας του Θ. Βερέμη ως επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, λόγω απουσίας τριών βουλευτών του ΚΚΕ.

Ομως το αποτέλεσμα δε θα άλλαζε ουσιαστικά, γιατί από την ψηφοφορία έλειπαν και τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το αποτέλεσμα ήταν 26 + Κουκοδήμος = 27 υπέρ του Θ. Βερέμη έναντι 22 κατά (σε σύνολο 28 βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης). Επειδή οι αριθμοί δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να προκαλέσει σύγχυση με δηλώσεις ότι δεν έγινε σωστή καταμέτρηση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι παρόντες βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν τον κ. Βερέμη.

Πέρα όμως από το διαδικαστικό ζήτημα, υπάρχει και το ουσιαστικό.

Δηλαδή, ποιος συμφωνεί και ποιος διαφωνεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης σε όλα τα βασικά ζητήματα της Παιδείας (προσαρμογή της Παιδείας στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, Μπολόνια, άρθρο 16 κλπ.) και, φυσικά, ποιος διαφωνεί με τον Θ. Βερέμη σαν εκφραστή αυτής της πολιτικής. Επισημαίνουμε δύο ζητήματα:

-- Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, τουλάχιστον δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έπλεξαν το εγκώμιο του κ. Βερέμη.

-- Το ΚΚΕ έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, που αποτελεί μηχανισμό συναίνεσης και συνευθύνης στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ενώ οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης συμμετέχουν, διευκολύνοντας έτσι το έργο της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ