Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Συγκέντρωσε τα πυρά σου

Του Ηλία Μακρή από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Του Ηλία Μακρή από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Να συσταθεί κατεπειγόντως μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την ψυχολογική υποστήριξη των Ελλήνων φαντάρων που είναι στο Κόσσοβο. Τα «ρέπορτ» λένε πως παρουσιάζουν ήδη πρόβλημα διχασμένης προσωπικότητας. Ως μισθοφόροι πρέπει να υπερασπίσουν το προτεκτοράτο. Ως Ελληνες πρέπει να το καταγγείλουν αφού μέσω αυτού επιχειρείται να χαθεί «το όνομα που είναι η ψυχή μας». Πληροφορίες που αναφέρουν πως ήδη οι του ΣΥΝ στο πρόγραμμα «Ψυχαργώς» τροποποιούν το καταστατικό τους ώστε να αναπτύξουν σχετική δράση και εκτός συνόρων, καθώς η ΕΕ επιχορηγεί κάθε σχετική προσπάθεια, ελέγχονται ως ανακριβείς. Αν ήταν αλήθεια, θα το είχε προβάλει ήδη ο Β.Β. στην «Αυγή».

Η οποία «Αυγή», μιας και αναφέραμε το όνομά της, το έκανε ήδη το θαύμα. Εκεί που όλοι οι σχετικοί με το φόνο έχουν ήδη μετατοπίσει τη συζήτηση στο πώς μπορεί ο βιασμός να γίνει απόλαυση (αυτό είναι η κουβέντα για τις λεπτομέρειες της πρότασης Νίμιτς) η «Αυγή» θυμήθηκε ότι για την κατάσταση φταίνε οι εθνικισμοί! Δεν τους είπε κανείς πως ούτε ο Κουσνέρ δε λέει πια τέτοιες «μπιπ»; Αλλά και τι άλλο να κάνει που αύριο πρέπει να βγει και να πανηγυρίσει γιατί - λέει- υπάρχει και προοδευτική εξέλιξη: Μπήκε επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ενωση στο παιχνίδι. Και ως γνωστόν όσο πιο πολλοί ιμπεριαλιστές μετέχουν στον βιασμό τόσο μεγαλύτερη η απόλαυση.

Είναι καιρός, πράγματι, να κάθεσαι στη γωνία και να απολαμβάνεις τις απίθανες κωλοτούμπες που κάνουν διάφοροι. Ετσι που να δικαιώνουν τον Μητσοτάκη που έλεγε «σε 10 χρόνια ποιος θα θυμάται». Δεδομένη για όλους τους η «διαμορφωθείσα κατάσταση», δεν υπάρχει ένοχος, δεν υπάρχει αιτία. Κουβεντιάζουμε για μια σφραγίδα.

Σ' όλο αυτό το κόλπο, χτες, σήμερα και αύριο, το κρίσιμο είναι πως κανείς τους δε βλέπει, γνωρίζει - δε θέλει να δει, ότι είναι ο ιμπεριαλισμός που οργανώνει το παιχνίδι και πως χωρίς αυτόν στο στόχαστρο του λαϊκού κινήματος, κάθε άλλο είναι ήττα.

Κατά τ' άλλα, ευτυχώς που θριαμβεύει η δημοκρατία και κρατάμε το ίσο μας. Οπως στη Ρωσία, όπου η ανατροπή της «μπολσεβίκικης δικτατορίας» έφερε την άνοιξη. Ηδη 100 νοματαίοι μετράνε δισ. περιουσία. Οτι άλλα 250 εκατομμύρια μετράνε ψίχουλα, σημαίνει μόνο πως το πόπολο είναι διανοητικά καθυστερημένο και άρα ανίκανο να φάει και να αρπάξει. Ας πρόσεχαν. Οσοι πίστεψαν πως η ταξική πάλη σταματάει με την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης.

Ειδικά τώρα που η «σύγχρονη αριστερά» ανακαλύπτει πως μπορεί να υπάρχει και καπιταλισμός με κοινωνική ευαισθησία. Παραδόξως το ίδιο προβάλλουν και οι καπιταλιστές.

Ασχετο: κάτι παράξενοι στο Κόσσοβο, που δεν ανήκουν σε ΜΚΟ και δε μετέχουν στο «Κοινωνικό Φόρουμ», επιμένουν στους συμβολισμούς και αποφάσισαν κάθε μέρα στις 12,44 το μεσημέρι να διαδηλώνουν για να θυμίζουν την 1244 απόφαση του ΟΗΕ που καθιέρωσε το προτεκτοράτο. Απέναντί τους θα βρίσκουν και κάτι Ελληνες φαντάρους για τους οποίους κανένας εκτός ΚΚΕ δε λέει ότι δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης εκεί εκτός από το ρόλο του στρατού κατοχής.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη Αυστριακού αντικαγκελάριου (2018-02-13 00:00:00.0)
Προτεκτοράτα των Βαλκανίων (2008-02-06 00:00:00.0)
Οι βρωμοδουλιές της KFOR (2002-03-24 00:00:00.0)
Υπό τα ΝΑΤΟικά κελεύσματα (2001-08-24 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο νέο έγκλημα (2001-06-30 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση σήμερα (1999-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ