Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΦΩΤΙΑ με τη δημιουργία προτεκτοράτων από τους ιμπεριαλιστές
  • Εκδήλωση - συζήτηση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Βαλκάνια με συμμετοχή κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων της χώρας Τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Stanley»
  • Συγκεντρώσεις και πικετοφορίες ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή ξεκινούν από σήμερα σ' όλη την Ελλάδα

Μας απειλεί καινούρια φωτιά από τις εξελίξεις που οδηγούν στη δημιουργία προτεκτοράτων στα Βαλκάνια, όπως το Κοσσυφοπέδιο και η ΠΓΔΜ. Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν γίνει κλοτσοσκούφι στη διαπάλη της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας στην περιοχή, εξαιτίας της γεωστρατηγικής της σημασίας και του ενεργειακού ζητήματος. Σ' αυτό το κλοτσοσκούφι είναι μπλεγμένη και η Ελλάδα, η οποία λόγω των δεσμεύσεών της έχει και τα λιγότερα εργαλεία να αντιμετωπίσει τα όποια περίπλοκα προβλήματα υπάρχουν. Οι ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από την έναρξη της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας ως τα σήμερα, με την άμεση εμπλοκή τους, είναι τεράστιες. Οσο για την ονομασία της ΠΓΔΜ, εάν και εφόσον περιέχει τον όρο Μακεδονία πρέπει να είναι απαρέγκλιτα ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού. Διότι αν δε θεωρηθεί γεωγραφικός, από κει και πέρα μπορεί να εγείρεται ζήτημα αλλαγής συνόρων, μακεδονικής εθνότητας, μειονότητας στην Ελλάδα... Η μόνη διέξοδος είναι η πολύμορφη λαϊκή δράση και κινητοποίηση, που συμβάλλει στη σωστή ανάδειξη του προβλήματος και στρέφεται ενάντια σε κάθε μορφή ιμπεριαλιστικής επέμβασης.


ΣΕΛ.  6  -  10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ