Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης

Associated Press

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έστειλε στον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, σύντροφο Φιντέλ Κάστρο, την ακόλουθη επιστολή:

«Αγαπητέ σύντροφε Φιντέλ

Εκτιμάμε ιδιαίτερα την απόφασή σου να συνεχίσεις να δίνεις τη μάχη των ιδεών μαζί με το ΚΚ της Κούβας, πάντα παρών στον κοινό μας αγώνα για τα δίκαια των λαών και την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό του κουβανικού λαού, στηρίζοντας την απόφασή του να συνεχίσει στη σοσιαλιστική του πορεία και να απαντήσει σε κάθε απόπειρα κατά της επανάστασης, της λαϊκής εξουσίας και των κατακτήσεών του.

Αποδοκιμάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Μπους και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που για άλλη μια φορά περιφρονούν και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία και τη θέληση του κουβανικού λαού. Η στάση τους δε δηλώνει μόνο αλαζονεία, αλλά και συνειδητή παραγνώριση του γεγονότος ότι οι επαναστάσεις και οι λαϊκοί ηγέτες είναι γεννήματα των ίδιων των λαών. Τα σχέδια του ιμπεριαλισμού είναι καταδικασμένα σε πικρές διαψεύσεις, όπως εκείνη του "Κόλπου των Χοίρων", όταν οι λαοί είναι αποφασισμένοι να νικήσουν.

Σήμερα, 55 χρόνια από την επίθεση στο στρατόπεδο της Μονκάδα και 49 χρόνια από τη νίκη της επανάστασης, η ιστορία εξακολουθεί να δικαιώνει όσους αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων. Τέλος της Ιστορίας δεν υπάρχει, τη γράφουν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τη νίκη - για πάντα!

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς

Αλέκα Παπαρήγα

Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ