Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κατακρίνει την κυβέρνηση για τη διαρροή

Για «απαράδεκτη πρακτική» κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η πρόταση Νίμιτς διέρρευσε στον Τύπο. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκη, ανέφερε ότι το «υπουργείο Εξωτερικών δεν εμπιστεύτηκε τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά δεν εξασφάλισε την εμπιστευτικότητα του εγγράφου».

Ο ίδιος, συγχρόνως, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το έγγραφο διέρρευσε από τη Χαριλάου Τρικούπη, αφού, όπως είπε, το κείμενο «επιδείχτηκε μεν, αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την αντιπροσωπεία μας, αλλά ζητήθηκε να επιστραφεί, για να μη διαρρεύσει υποθέτω, για να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα και το απόρρητο». Ο Ν. Αθανασάκης κατήγγειλε «προσπάθεια, να περάσει η πληροφορία» ότι το ΠΑΣΟΚ είχε το κείμενο «με κάποιον τρόπο από το υπουργείο Εξωτερικών και άρα, έχοντας εμείς ήδη την εκτίμηση για τη διαρροή, να χρεωθεί η διαρροή στο ΠΑΣΟΚ». Αυτά είναι, πρόσθεσε, «πολύ σοβαρά και απαράδεκτα πράγματα για να γίνονται, όταν αφορούν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι εφόσον η τελική πρόταση «περιλαμβάνει διπλή ονομασία, η κυβέρνηση θα πρέπει να την απορρίψει και να ασκήσει βέτο» και τάχτηκε «κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος».

Την ίδια στιγμή, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Φλας», ο Ευάγ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αμφίσημο διπλωματικό κείμενο που θέλει άκρα προσοχή» την πρόταση Νίμιτς και ανέφερε ότι «πραγματικός συνομιλητής μας είναι οι ΗΠΑ», ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει μια κοινά αποδεκτή ονομασία για κάθε χρήση». Στο ίδιο ραδιόφωνο ο Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε: «Δεν πρέπει να λειτουργήσουμε φοβικά, η Ελλάδα πρέπει να είναι η μεγάλη οικονομική δύναμη στην περιοχή».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση υπήρξε ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτη και Γ. Φλωρίδη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δήλωση του πρώτου που καλούσε την «κυβέρνηση να μη σπεύσει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο». Ο Γ. Φλωρίδης ανέφερε ότι η θέση άφηνε ανοιχτό το ζήτημα ότι στο μέλλον το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει θέση, με τον Π. Μπεγλίτη να αναφέρει ότι είμαστε αντίθετοι στην ανεξαρτητοποίηση, αλλά να προσθέτει ότι κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση χωρίς «υστερίες» και «αγκυλώσεις»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κροκοδείλια δάκρυα για τις εξελίξεις στο Κόσσοβο (2008-02-20 00:00:00.0)
Διαμάχη για το αρχείο του Α. Παπανδρέου (2006-12-29 00:00:00.0)
Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να σκεπάσουν τις τεράστιες ευθύνες τους (2006-05-18 00:00:00.0)
Φουρτούνα από το «σουηδικό μοντέλο» που... το θέλουν όλοι (2006-04-08 00:00:00.0)
Οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου ...αντιμετωπίζουν την ανεργία! (2006-03-22 00:00:00.0)
Βίβλος «αναξιοπιστίας» και πολιτικής ταύτισης (2005-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ