Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΓΔΜ
Συνεδριάζει η ηγεσία την ερχόμενη Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή θα συνεδριάσει και πάλι η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ προκειμένου να προετοιμάσει την απάντηση της χώρας στις προτάσεις του διαμεσολαβητή Μ. Νίμιτς.

Νωρίτερα χτες ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, χαρακτήρισε την προχτεσινή πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, «χειρότερη» από την προηγούμενη πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ, η οποία είχε υποβληθεί το Νοέμβρη του 2005 και ως γνωστό είχε γίνει αποδεκτή τότε από τα Σκόπια.

Ο Τσερβένκοφσκι, σε ανεπίσημη ενημέρωση σε δημοσιογράφους θεώρησε ότι από τις πέντε εναλλακτικές προτάσεις που περιέχονται στην πρόταση του Νίμιτς, μόνον δύο μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τα Σκόπια ως βάση περαιτέρω διαπραγμάτευσης: «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας». Οι ονομασίες αυτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, δεν προσκρούουν στην «εθνική ταυτότητα» της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας.

Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν αρκετά «αρνητικά» στοιχεία για την ΠΓΔΜ, στην πρόταση του Νίμιτς, όπως το σημείο ότι η επίσημη διεθνής ονομασία που θα μπορούσε να εξευρεθεί, θα χρησιμοποιείται πέραν του ΟΗΕ και των οργανισμών υπό την αιγίδα του, και σε όλους τους άλλους διεθνείς οργανισμούς, αλλά, όπως πρόσθεσε «και από εμάς τους ίδιους, καθώς το όνομα αυτό θα αναγράφεται και στα διαβατήρια των πολιτών της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ