Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
«Ομοψυχία» απέναντι στις προκλήσεις

Μήνυμα ομοψυχίας εξέπεμψε ο Καρ. Παπούλιας, παρεμβαίνοντας έμμεσα στις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Από τα Γιάννενα, όπου συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 95η επέτειο για την απελευθέρωση της πόλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού διαπίστωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο», εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα αντεπεξέλθουμε, αρκεί να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίζουμε τις προσπάθειές μας σε κοινές επιδιώξεις».

Σε άλλο σημείο σημείωσε ότι «ημέρες σαν τη σημερινή, οι επέτειοι ηρωικών αγώνων, δεν αποτελούν συμβολική "συντήρηση" του παρελθόντος. Είναι πάνω απ' όλα αφορμή περίσκεψης και άσκηση συλλογικής αυτογνωσίας». Στην ομιλία του στη Λέσχη Αξιωματικών της 8ης Μεραρχίας, ζήτησε «να διατηρούμε ζωντανή την παρακαταθήκη και την πολύτιμη κληρονομιά των αγώνων και των θυσιών που απαιτήθηκαν για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία. Για να "μην σβήσουν τα καντήλια της μνήμης"». Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον Καρ. Παπούλια υπηρετούνται «με ευθύνη, ομοψυχία και ενότητα τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ