Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στις Επιθεωρήσεις Εργασίας

Από παλαιότερη παράσταση οικοδόμων στο υπουργείο Εργασίας για τα εργατικά ατυχήματα
Από παλαιότερη παράσταση οικοδόμων στο υπουργείο Εργασίας για τα εργατικά ατυχήματα
ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Δήμος Κουμπούρης και Τάκης Τσιόγκας. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας γνωρίζει, ακριβώς, τις τεράστιες χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό στους ελεγκτικούς μηχανισμούς των Επιθεωρήσεων Εργασίας, με αποτέλεσμα να μη γίνονται επαρκείς, ουσιαστικοί έλεγχοι στις βιομηχανίες και γενικότερα στις επιχειρήσεις.

Αυτό συμβαίνει, ήδη, στην περιοχή Χαλκίδας - Βασιλικού, που είναι μεγάλη βιομηχανική περιοχή, το ίδιο και στην περιοχή Θηβών, που είναι κι αυτή μεγάλη βιομηχανική περιοχή. Πριν λίγα χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Υπ. Εργασίας) είχε προχωρήσει στην υλοποίηση του αιτήματος του Συνδέσμου Βιομηχάνων της περιοχής Οινοφύτων - Σχηματαρίου (απ' τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας), όπου λειτουργούν πάνω από 500 μεγάλες βιομηχανίες - επιχειρήσεις, στην κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας Σχηματαρίου και τη μεταφορά της στη Λιβαδειά, με ένα τμήμα κοινωνικής και όχι τεχνικής επιθεώρησης στη Θήβα, επιπλέον αποδυναμώνοντας από το προσωπικό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά την έξαρση των εργατικών "ατυχημάτων" και τις επαγγελματικές ασθένειες που σακατεύουν πολλούς εργαζόμενους, συνεχίζει την ίδια πολιτική της προκατόχου της.

Πρόσφατα στις 7/3/2008, με μια προκλητική - υποκριτική κίνηση, προσπαθεί να δείξει ότι "ενδιαφέρεται" για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας. Συγκεκριμένα, αντί να δημιουργήσει το Υπουργείο Επιθεώρηση Εργασίας στα Οινόφυτα και να επαναλειτουργήσει στο Σχηματάρι με επαρκές προσωπικό, έστειλε έγγραφο στο ΚΕΠΕΚ Κεντρικής Ελλάδας, που κοινοποιείται στο ΤΤΥΕ Εύβοιας και στο ΤΤΥΕ Βοιωτίας, με το οποίο καλείται το ΤΤΥΕ Εύβοιας να επεκτείνει τους ελέγχους του και στη βιομηχανική ζώνη Σχηματαρίου - Οινοφύτων.

Δηλαδή, στην ουσία να αποδυναμωθούν και να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες ούτε και στην Εύβοια που αντιμετωπίζει ελλείψεις σε προσωπικό των ελεγκτικών υπηρεσιών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί:

α) Για την ανάκληση του απαράδεκτου εγγράφου της 7/3/08 Αρ. Πρωτ. Οικ.10114 του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (ΣΕΠΕ) Κεντρική Υπηρεσία.

β) Εάν θα προχωρήσει στη σύσταση ΣΕΠΕ στην περιοχή Οινοφύτων.

γ) Εάν θα επανασυστήσει ΣΕΠΕ στην περιοχή Σχηματαρίου.

δ) Εάν θα ενισχυθούν με επαρκές προσωπικό.

ε) Εάν θα ενισχυθεί με προσωπικό το ΣΕΠΕ Ευβοίας.

Και καλείται η κ. Υπουργός να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής τα έγγραφα που προβλέπουν τις θέσεις εργασίας, τη στελέχωση του ΤΤΥΕ Εύβοιας και ΤΤΥΕ Βοιωτίας και τι προσωπικό υπάρχει σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ