Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Θέλει την Ελλάδα «όχημα» για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Στηρίζοντας απόλυτα τους κυβερνητικούς χειρισμούς και δίνοντας τη συγκατάθεση του ΠΑΣΟΚ στη συνέχιση της πολιτικής που παραδίδει τη «λύση» για την ονομασία της ΠΓΔΜ στις «ορέξεις» της ευρωατλαντικής συμμαχίας, υποδέχτηκε ο Γ. Παπανδρέου τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Σχολιάζοντας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης «μη λύση - μη πρόσκληση», ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «στο Βουκουρέστι αποτρέψαμε μια αρνητική εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα», αλλά σημείωσε «πως ο στόχος δεν ήταν το βέτο, αλλά ήταν και είναι η λύση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ».

Ο Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ «χάραξε έγκαιρα και επέμεινε στην "κόκκινη γραμμή"», που, όπως υποστήριξε, «έγινε κτήμα του ελληνικού λαού και με τη στάση και τις πράξεις του ενδυνάμωσε μέχρι την τελευταία στιγμή τη φωνή της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία ενός ισχυρού εθνικού μετώπου».

Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η κυβέρνηση επικαλούνται τη συγκρότηση «εθνικού μετώπου», επιχειρώντας να ενισχύσουν το αστικό ιδεολόγημα περί «εθνικής ομοψυχίας», όταν με τις πολιτικές του θέσεις εντάσσουν την Ελλάδα στους νεοταξικούς σχεδιασμούς, θέτοντας σε κινδύνους τη χώρα και το λαό. Οπως ακριβώς έπραξε και η ΝΔ στο Βουκουρέστι με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ, αφού πίσω από το διαδικαστικό βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ για το όνομα, συντάχθηκε με όλες τις επιθετικές αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Παπανδρέου, σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση, επιχείρησε χτες, στέλνοντας ένα παραπλανητικό μήνυμα προς το λαό της ΠΓΔΜ, να ταυτίσει το «κοινό μέλλον ειρήνης, ανάπτυξης και σταθερότητας στην περιοχή» ανάμεσα στους δυο λαούς με την κοινή ευρωατλαντική τους πορεία! Η Ελλάδα, ανέφερε, «επιθυμεί τη συνεννόηση και επιθυμεί να είναι ακόμα και το όχημα για την ένταξη της γείτονός μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ακριβώς όπως πράξαμε και για την ένταξη άλλων βαλκανικών χωρών σε αυτούς τους Οργανισμούς»... Αφού έδωσε τα διαπιστευτήριά του στη συμμαχία, αμέσως μετά πρόσθεσε ότι «οι διαπραγματεύσεις, πάντα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πρέπει να συνεχιστούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ