Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η συμβίωση προϋποθέτει επιβίωση...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ τώρα, με το περίφημο νομοσχέδιο για την «ελεύθερη συμβίωση», η κυβέρνηση μάς αποδεικνύει τη ...δημοκρατικότητά της;

Μας λέει ότι κάθε ζευγάρι μπορεί να συνυπάρχει και να μένει στο ίδιο σπίτι υπό οποιοδήποτε καθεστώς θέλει, με την πολιτεία να το αναγνωρίζει;

Αν είναι έτσι, τους βεβαιώνουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα των νέων ζευγαριών δεν είναι το ...καθεστώς της συμβίωσής τους, αλλά πώς θα πληρώσουν το νοίκι και πώς θα βγάλουν το μήνα.

Γιατί όσα «σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης» κι αν ψηφίσουν, όταν οι μισθοί των νέων ανθρώπων (αλλά και των μεγαλύτερων) παραμένουν στα 500 κι 600 ευρώ, τότε ...καληνύχτα.

Είναι απλό, δε γίνεται να διασφαλίσεις τη συμβίωση σε μια χώρα που δεν μπορείς να εξασφαλίσεις την ...επιβίωση.

ΤΕΛΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «Siemens» και το περίφημο σκάνδαλο, θα την πληρώσει ο ...λογιστής. Αυτός που κρατούσε τα διπλά βιβλία για τις δωροδοκίες, δηλαδή.

Τα αφεντικά - κατά τη γερμανική Δικαιοσύνη - δεν ήξεραν τίποτε για όλα αυτά κι έπεσαν ...θύματα κακών χειρισμών των υφισταμένων τους.

Είναι, φαίνεται, ...παγκόσμιο φαινόμενο το να δυσκολεύονται οι δικαστικές αρχές να βρουν ενόχους στα μεγάλα αφεντικά. Δεν το έχουμε μόνο εδώ στην Ελλάδα (βλέπε υπόθεση «Σαμίνα» και «Ρικομέξ»).

Κατά τα άλλα, οι κυβερνώντες μας λένε ότι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι, αφού η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τη διαλεύκανση και αυτής της ιστορίας.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι δεν έχει ούτε το 10% των στοιχείων που διαθέτουν οι Γερμανοί εισαγγελείς, φανταστείτε σε τι συμπεράσματα θα καταλήξει.

Αλλο ένα «μεγάλο σκάνδαλο», που θα καταλήξει - όπως τα περισσότερα - σε ένα μεγάλο φιάσκο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ