Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εργάτες, αγρότες, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, οι νέοι σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση στα δικαιώματά τους, είτε αυτά αφορούν τη δουλειά και το εισόδημα, την ασφάλιση και τη σύνταξη, είτε τη μόρφωση και την υγεία - πρόνοια. Μαζί, σε κοινό μέτωπο πρέπει να παλέψουν, ενάντια στη βάρβαρη, βαθιά αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που γεννάει βάσανα για τους ίδιους και πλούτη για το μεγάλο κεφάλαιο.

Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικά ο λαός, ζει τις επιπτώσεις από τις επιλογές των κομμάτων της πλουτοκρατίας, την πολιτική απελευθέρωσης των αγορών, την ΚΑΠ. Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες ξεκληρίζονται, καταδικάζονται να ζουν στη φτώχεια, χρεωμένοι μέχρι το λαιμό στις τράπεζες. Οι κλωστοϋφαντουργοί και οι εργάτες ιματισμού κατά χιλιάδες έχουν μπει στη στρατιά των ανέργων, αντίστοιχα και οι εργαζόμενοι στις εποχιακές εργασίες (διαλογητήρια, κιβωτοποιεία κλπ.), ενώ την ίδια ώρα οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι θησαυρίζουν, αξιοποιώντας τα προνόμια που τους εξασφαλίζει η ΕΕ του κεφαλαίου (χρηματοδοτήσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αγορές χωρίς σύνορα και επιδοτούμενες επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και πολλά άλλα).

Μπροστά σ' αυτή την επίθεση που εξελίσσεται ολομέτωπη, το ΚΚΕ δυναμώνει την προσπάθεια ώστε η εργατική τάξη, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να βγουν στο προσκήνιο. Να δείξουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους και να παλέψουν βάζοντας στόχους πάλης που μπορούν να κερδηθούν σήμερα, ταυτόχρονα όμως θα προετοιμάζουν τη λαϊκή αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας. Με τη νέα πορεία που ξεκίνησε προς το λαό, αναπτύσσει την πρότασή του, πρόταση λαϊκής συμμαχίας και εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ