Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Κοινό έδαφος»

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ είναι ένας Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ, με ιδιόκτητες εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς και περιοδικά -ανάμεσα σε πολλά άλλα- στη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και άλλες χώρες. Ο κύριος αυτός, λοιπόν, σύμφωνα με όσα γράφει το αμερικανικό περιοδικό «Νιούσγουικ», είχε την περασμένη άνοιξη μυστική συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, όπου «διαπίστωσαν ότι υπάρχει κοινό έδαφος σε αρκετά ζητήματα». Μετά τη συνάντηση αυτή, ο όμιλος του Μέρντοκ News Corp. συνεισέφερε στην προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού Κόμματος 50.000 δολάρια (περίπου 20 εκατ. δραχμές).

Λίγο αργότερα, ο κ. Μέρντοκ έγινε περισσότερο απλόχερος. Ετσι, οι Δημοκρατικοί δε χρεώθηκαν τίποτε για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου τους, στις αρχές Σεπτέμβρη, στο «Staples Center» του Λος Αντζελες, που ανήκει κατά 40% στη News Corp., γλιτώνοντας έτσι περίπου 1 δισεκ. δραχμές. Και όχι μόνον αυτό, αλλά το «Staples Center» χρηματοδότησε με άλλο 1 δισεκ. 710 εκατομμύρια δραχμές την επιτροπή διοργάνωσης του συνεδρίου.

Φαίνεται, πως η μυστική συνάντηση ήταν ιδιαίτερα... καρποφόρα. Αναρωτιόμαστε, πάντως, πόσα να έδωσε στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μπους Τζούνιορ..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ