Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλούσια αγωνιστική πορεία

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η πρόωρη απώλειά του διέκοψε μια πλούσια αγωνιστική πορεία που με συνέπεια ακολουθούσε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος σε όλη του τη ζωή: Πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και της νεολαίας, σταθερός συμπαραστάτης στους αγώνες τους, αταλάντευτος υπερασπιστής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους. Η ιδιαίτερη ευαισθησία του στα προβλήματα της οικολογίας και των ξένων εργατών, η σεμνότητά του και η ικανότητά του να επικοινωνεί με τη νεολαία, αφουγκραζόμενος το σφυγμό της τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στη νέα γενιά της Αθήνας».

Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ εκφράζει την οδύνη της και επισημαίνει: «Η συνάντησή μας με τον Λεων. Αυδή στους αγώνες της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ένα συνεχές μάθημα ζωής και δημιουργίας. Η ευγενική του φυσιογνωμία αντανακλούσε όλες τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς των καλύτερων απελευθερωτικών οραμάτων της ανθρωπότητας και αποτελούσε για μας μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας. Με αυτές τις αξίες που μας αφήνει ο Λεων. σαν ακριβή παρακαταθήκη θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τους κοινούς αγώνες συνεχίζοντας με πίστη και αφοσίωση τη διεκδίκηση μιας ελεύθερης ζωής σε μια ανθρώπινη πόλη».

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, με επιστολή του στη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζει: «Τιμούμε τη στάση ζωής και την αγωνιστική και πολιτική του δράση, που θα παραμείνει φωτεινό παράδειγμα για όλους όσοι αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δίκαια και συμφέροντα των εργαζομένων».

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν επίσης: ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, από τον ΣΥΝ ο Π. Λαφαζάνης

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» χαρακτηρίζει τον Λεων. Αυδή, «συναγωνιστή στη μάχη που έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν όλες εκείνες οι δυνάμεις που αρνούνται το ρόλο του τοποτηρητή της κυβερνητικής εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που απαιτούν και παλεύουν για Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμμαχο, συμπαραστάτη των εργαζομένων και ενισχυτή των αγώνων τους. Ο Λεων. Αυδής με τις πράξεις και τους αγώνες του τίμησε την εντολή που του έδωσε ο λαός της Αθήνας, εντολή για μια άλλη ποιότητα και διάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υψιστος φόρος τιμής στη μνήμη του Λεων. Αυδή θα είναι η συνέχιση του έργου που ξεκίνησε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», μέσα από τη συλλογικότητα με το λαό της Αθήνας για να διεκδικήσουν την πόλη τους».

Ανακοίνωση εκδόθηκε και από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, που αποφάσισε να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία και το λάβαρο στο κτίριο της συνομοσπονδίας, να παραμείνει κλειστή η ΓΣΕΕ σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι και έπειτα, να καταθέσει αντί για στεφάνι, 500.000 δραχμές στο ίδρυμα «το χαμόγελο του παιδιού» στη μνήμη του εκλιπόντος.

Μηνύματα έστειλαν επίσης: Ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ηΜαρία Δαμανάκη, βουλευτής του ΣΥΝ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Δύναμη».

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη τονίζει πως ο Λεων. Αυδής «υπήρξε πρωτοπόρος στους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ξεχώρισε για τους αγώνες του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού. Ηταν πάντοτε παρών στους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του φιλειρηνικού κινήματος».

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων της Αθήνας εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους «για τον απροσδόκητο χαμό του αγωνιστή και θερμού συμπαραστάτη μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ