Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ - ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
«Προσέγγιση» διά της πλαγίας οδού...

Ως προσπάθεια προσέγγισης Ιεραρχίας και κυβέρνησης, με παράκαμψη, όμως, του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ερμηνεύεται η επαφή που είχαν την Παρασκευή το βράδυ ο μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς Ιερώνυμος και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης. O μητροπολίτης Θηβών σε συνάντηση που είχε με τον Κ. Σκανδαλίδη στη Λιβαδειά, στα πλαίσια κομματικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ στην πόλη αυτή, εκτίμησε ότι η όλη προστριβή γύρω από το θέμα των ταυτοτήτων οφείλεται σε σύγχυση των ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας, ο δε Κ. Σκανδαλίδης μίλησε για ανάγκη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και χαρακτήρισε τη συνάντηση ως ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Κ.Σκανδαλίδης, ο δε μητροπολίτης εμφανίστηκε σχεδόν απρόσκλητος και μετά την ομιλία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να έχει το λόγο. «Πρέπει, είπε, να γίνει ένα βήμα μπροστά. Δεν πρέπει εσείς να είστε Εκκλησία, δεν μπορούμε εμείς να γινόμαστε Πολιτεία». Και συνέχισε: «Το πρόβλημα δεν είναι πλέον του λαού. Το πρόβλημα είναι ψηλά στην κορυφή των θεσμών. Και εδώ πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας, όλοι μας και από την πλευρά τη δική μας. Και να πούμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι από τις προοπτικές που είπατε εσείς. Μια συμφωνία κυρίων. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε διάσταση και σύγκρουση».

Ο Κ. Σκανδαλίδης άρπαξε την ευκαιρία για να δηλώσει εντυπωσιασμένος από την παρέμβαση του μητροπολίτη Θηβών και να επισημάνει ότι ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός να συζητήσει όποτε θελήσει ο αρχιεπίσκοπος και ότι δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας.

Πάντως την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από άμβωνος ζήτησε τη συμβολή όλων των πιστών στη «σταυροφορία» της Εκκλησίας. Την ίδια ώρα το κυνήγι των υπογραφών συνεχίζεται και οι ιεράρχες έχουν επιδοθεί σε έναν «αγώνα δρόμου», ώστε η μητρόπολη του καθενός να επιδείξει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό υπογραφών, μέχρι το τέλος της βδομάδας, οπότε και θα γίνει ο πρώτος απολογισμός των υπογραφών που έχουν συγκεντρώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ