Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι κάτοικοι της περιοχής Ασσήρου της επαρχίας Λαγκαδά νομού Θεσσαλονίκης είναι ανάστατοι και βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επικείμενη λειτουργία του χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Μαυροράχης. Διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν κατασκευαστεί τα απαραίτητα έργα, που διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Πόσο ασφαλής είναι η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης χωρίς να έχουν γίνει τα παραπάνω έργα, απαραίτητα για την υγεία των κατοίκων και του περιβάλλοντος της περιοχής;
  • Πότε θα κατασκευαστούν τα συγκεκριμένα πρόσθετα έργα;

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας στεγάζεται σε διώροφο που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού από το 1981. Να σημειωθεί ότι με το σεισμό του 1980 είχε υποστεί σοβαρές ζημιές, έγιναν παρεμβάσεις αποκατάστασης, όμως οι γονείς και οι καθηγητές αγωνιούν για την ασφάλεια των 215 μαθητών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Αν άμεσα δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή νέου κτιρίου για το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας.
  • Αν θα γίνει ο απαραίτητος στατικός έλεγχος για την ασφάλεια του υφιστάμενου κτιρίου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΛΧΙΔΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ: Στην περιοχή της αρχαίας Κολχίδας στο νομό Κιλκίς, παρά την απορριπτική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ/ ΑΑΧ/Β1/Φ34/ 64309/ 3318/29-8-05) και την απόρριψη της μελέτης για την απόληψη αδρανών υλικών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (7660/4-9-05) συνεχίζεται η λειτουργία λατομείου. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Μνημείων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, Γιάννης Ζιώγας και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Γιατί δεν εφαρμόζονται από τους αρμόδιους φορείς οι απαγορευτικές και απορριπτικές αποφάσεις του Υπ. Πολιτισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας;
  • Τι μέτρα θα παρθούν για την αποκατάσταση των περιοχών που υπέστησαν σημαντικές φθορές;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ