Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο ένας έτυχε, ο άλλος δεν ήξερε...

«Σε συνεργασία με τις αμερικανικές δυνάμεις που μοιράστηκαν με τις κολομβιανές αρχές πληροφορίες, εξοπλισμό, συμβουλές και εμπειρία οργανώθηκε και εκτελέστηκε η επιχείρηση απελευθέρωσης 15 ομήρων των FARC (...) ενήμερος από την προηγούμενη νύχτα ήταν και ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Τζον ΜακΚέιν που έτυχε να βρίσκεται στην Κολομβία (...) ο Νικολά Σαρκοζί όμως βρισκόταν στο απόλυτο σκοτάδι» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Το ακριβό ενδιαφέρον

«Ο Γράμμος εκτός από το απείρου κάλλους φυσικό περιβάλλον κουβαλάει και ένα βαρύ ιστορικό φορτίο (...) η μεγαλύτερη απειλή για τον Γράμμο δεν είναι επί του παρόντος ορατή. Προέρχεται από το υφέρπον ενδιαφέρον αδηφάγων τουριστικών και εργολαβικών συμφερόντων για "αξιοποίησή" του τώρα που οι υποδομές στο οδικό δίκτυο της περιοχής επιτρέπουν την εύκολη προσέγγιση του ορεινού του όγκου. Οφείλει η Πολιτεία να τον οχυρώσει. Οχι με νάρκες και κανόνια, αλλά με αυστηρές προδιαγραφές (...) ας μην επιτρέψει να μετατραπεί το βουνό σύμβολο σε μνημείο οικιστικής κακογουστιάς, τουριστικής αρπαχτής με πισίνες και ξενοδοχειακά εξαμβλώματα, τόπος αναψυχής της περιφερόμενης γκλαμουριάς και συνάξεων πανάκριβων αστραφτερών "Καγιέν"» (ο Σ. Τζίμας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η απόλυτη υποβάθμιση

«Γενικευμένη ήταν και τη φετινή χρονιά η αποτυχία των πτυχιούχων Β΄ κύκλου ΤΕΕ που πήραν μέρος στις ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις για τα τμήματα των ΤΕΙ με αποτέλεσμα οι θέσεις που θα μείνουν ακάλυπτες να υπολογίζονται σε περισσότερες από 2.000» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ