Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δηλώσεις υποκρισίας

«Αν η κυβέρνηση είχε ασχοληθεί με το σχεδιασμό όσο υπήρχε χρόνος - το χειμώνα - θα έπρεπε να είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του, δηλαδή στον τρόπο προσέγγισης της πυρκαγιάς, στα μέτρα πρόληψης και στην άρση των νομοθετικών κινήτρων για αλλαγή χρήσης των δασικών περιοχών, στην ενδυνάμωση των υπηρεσιών πρόληψης και καταστολής. Οχι μόνο δεν είδαμε ούτε ένα νομοσχέδιο ή διοικητική ρύθμιση σ' αυτήν την κατεύθυνση τη χρονιά που πέρασε, αλλά, αντίθετα, βλέπουμε συνεχώς ρυθμίσεις που υποστηρίζουν τους αποχαρακτηρισμούς».

Αυτό δήλωσε χτες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος Σπ. Κουβέλης. Θα μπορούσε κανείς να τον πιστέψει, αν το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δεν έκανε ακριβώς τα ίδια όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ. Θυμίζουμε μερικά:

  • Τη διάλυση των δασικών υπηρεσιών πρόληψης την έκανε το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και επιπλέον εκχώρησε στην Πυροσβεστική το έργο της καταστολής των δασικών πυρκαγιών, με ελλείψεις και σε μέσα και σε προσωπικό, κάτι που ακολούθησε και η ΝΔ.
  • Τη δασοκτόνα συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και τον εκτελεστικό της νόμο 3208/2003 (που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η ΝΔ), που παραδίδει στην τσιμεντοποίηση εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων.
  • Το «κόλπο» του αποχαρακτηρισμού, μέσω της εξαίρεσης από την αναδάσωση καμένων δασών στην Πεντέλη το 1996 και το 1998 εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολούθησε και η ΝΔ και στην Πεντέλη το 2005 και στην Πάρνηθα πέρσι, βασιζόμενη μάλιστα σε νόμο του ΠΑΣΟΚ!

Και οι δύο, λοιπόν, έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να «οπλίσουν» το χέρι των εμπρηστών. Εφαρμόζουν πολιτική δασοκτόνα, που καμιά υποκριτική δήλωση δεν μπορεί να κρύψει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ