Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δε δίνουν το Κάστρο για το Φεστιβάλ!

Καταγγελία της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό και τη νεολαία την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας και το Υπουργείο Πολιτισμού για την άρνησή τους να παραχωρήσουν το χώρο του Κάστρου της Καλαμάτας για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, γιατί δήθεν ο χώρος διατίθεται μόνο για ...πολιτιστικές εκδηλώσεις!

Οι κομμουνιστές καλούν τη νεολαία και το λαό της Μεσσηνίας να απαντήσει στην απαράδεκτη αυτή μεθόδευση με τη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που θα γίνει τελικά στις 5 και 6 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Λιμενικού. Μάλιστα, για την προπαγάνδιση των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί αυτή τη βδομάδα είκοσι περιοδείες - εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές της Καλαμάτας και χωριά της Μεσσηνίας.

Οπως καταγγέλλει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, η άρνηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών ήρθε μόλις 20 μέρες πριν τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ κι ενώ στην αίτηση που είχε καταθέσει το Κόμμα από τις αρχές Ιούνη είχε δοθεί η έγκριση από τη ΔΕΠΑΚ και προφορική έγκριση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Δηλαδή, η τελική αρνητική απάντηση δόθηκε αφού είχε αρχίσει η προπαγάνδιση και η προετοιμασία του Φεστιβάλ από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για το συγκεκριμένο χώρο.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ αναφέρει: «Η αιτιολογία (σ.σ. για την άρνηση), ουσιαστικά, είναι ότι το ΚΚΕ και το Φεστιβάλ δε "συνάδει" με το χώρο του Κάστρου, ο οποίος προορίζεται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ότι πουθενά ανά την Πελοπόννησο και την Ελλάδα δεν παραχωρούνται τα Κάστρα για τέτοιες εκδηλώσεις. Από τα Χανιά έως την Αλεξανδρούπολη και την Πάτρα, όπου υπάρχουν τέτοιοι χώροι, αξιοποιούνται από τις εκεί Οργανώσεις για πολιτικοπολιτιστικές εκδηλώσεις», τονίζει.

Και συνεχίζει στην ανακοίνωση: «Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" είναι μια κορυφαία έκφραση της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας που εδώ και 34 χρόνια δίνει βήμα έκφρασης σε δεκάδες νέους καλλιτέχνες, χωρίς χορηγούς, κόντρα στη σαπίλα της εμπορευματοποίησης και του "σταρ σίστεμ". Προφανώς, το υπουργείο Πολιτισμού και οι υπηρεσίες του δεν ασχολούνται με αυτά, αλλά ψάχνουν τρόπους να "πουλήσουν" την πολιτιστική μας κληρονομιά. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι οι μόνες πολιτικές δυνάμεις που μάχονται πραγματικά ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, ενάντια δηλαδή στην κουλτούρα της ΕΕ, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ χτες υπηρετούν πιστά, μαζί με τους άλλους οπαδούς του μονόδρομου της ΕΕ».

«Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από το στόχο το Κάστρο να αποτελεί χώρο έκφρασης ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ούτε να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να τον χρησιμοποιούμε για την προώθηση και την προβολή των θέσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ», τονίζει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ