Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Διαρκής η υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής

Στην ένταση της εμπορευματοποίησης της Ειδικής Αγωγής, οδηγεί το σχετικό νομοσχέδιο που από χθες συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και το οποίο εκτός των άλλων φορτώνει το βάρος της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης του παιδιού με ειδικές ανάγκες στην ίδια την οικογένεια.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, η εισηγήτρια του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου κατήγγειλε την πάνοπλη και ισχυρή αστυνομική δύναμη που υποδέχτηκε έξω από τη Βουλή διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην προώθηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου. Η βουλευτής εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν στα άτομα με ειδικές ανάγκες θα ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά και είπε ότι η Ειδική Αγωγή υποβαθμίζεται συνεχώς και αυτό γίνεται όχι τυχαία, με αποτέλεσμα να λείπει προσωπικό, να μη φθάνει η χρηματοδότηση και οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή να βιώνουν εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα. Το συζητούμενο νομοσχέδιο, είπε, δε λύνει τα προβλήματα του χώρου και είναι προέκταση προηγούμενων νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και οδηγιών της ΕΕ. Αυτό που απαιτείται, τόνισε, είναι η υποχρεωτική και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ανοίγει ο δρόμος στις διάφορες επιχειρήσεις να κερδοσκοπήσουν ασύστολα.

Η Β. Νικολαΐδου είπε ότι υπάρχουν προτάσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ειδικής Αγωγής και ως τέτοιες ανέφερε: Την υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση Ειδικής Αγωγής από την ηλικία των τριών χρόνων. Την απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό και τη στήριξη των οικογενειών που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πρέπει, κατέληξε, να ξεκινήσει η απογραφή των παιδιών με ειδικές ανάγκες και να ιδρυθούν κέντρα πρόληψης και συμβουλευτικής, προκειμένου να βοηθηθούν τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς τους.

H εισηγήτρια της ΝΔ Ε. Ράπτη ισχυρίστηκε ότι με το νομοσχέδιο ξεκαθαρίζεται ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης των ΑμΕΑ ως αναπόσπαστο κομμάτι της δημόσιας δωρεάν Παιδείας. Η Θ. Δραγώνα, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, διαφώνησε με το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «δεν είναι προοδευτικό» και υπερασπίστηκε το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι αυτό δε συνεχίστηκε, ενώ αντίθετος δήλωσε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ