Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αστάθεια σας πρέπει, κυρία Μπακογιάννη

«Δεν υπάρχει άλλη πρόταση για την οικονομική πολιτική», είπε στο «Πρωινό Μέγκα» η Ντόρα Μπακογιάννη! Μία υπάρχει, επανέλαβε! Αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση!..

Καθόλου περίεργο. Η κυρία Μπακογιάννη παριστάνει ότι δε γνωρίζει την πρόταση του ΚΚΕ, που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άκουσε ποτέ το ΚΚΕ, που λέει να χτυπηθούν τα κέρδη, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για παράδειγμα.

Καθόλου περίεργο. Στο οπτικό πεδίο της δεν υπάρχουν κέρδη του κεφαλαίου. Κι όταν υπάρχουν, είναι για να αυξάνονται κι όχι για να μην αυξάνονται. Κατά τ' άλλα, χύνει κι αυτή κροκοδείλια δάκρυα για τους χαμηλόμισθους! Αλλά τι να γίνει; Υπάρχει οικονομική κρίση, είπε.

Πάντα υπάρχει ένα πρόσχημα για να υπηρετείς το κεφάλαιο, όταν εκεί είσαι ταγμένη, κυρία Μπακογιάννη. Πότε η κρίση, πότε η ανταγωνιστικότητα, πότε οι μαύρες τρύπες. Πάντα. Και σ' αυτή την περίπτωση δε βλέπεις, δε γνωρίζεις ούτε την άλλη πρόταση. Θεωρείς ότι δεν υπάρχει.

Γι' αυτό και ζήτησε σταθερή κυβέρνηση! Για να συνεχιστεί η επίθεση από σταθερές θέσεις. Αλλά και μόνο απ' αυτό πρέπει να βγει το συμπέρασμα ότι χρήσιμο για τους εργαζόμενους είναι να υπάρχουν όσο γίνεται πιο ασταθείς αστικές κυβερνήσεις, μέχρι ο λαός να τις ανατρέψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ