Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαίτησαν Ειδική Αγωγή αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή. Δυναμική κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή
Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή
Αα αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της βαρβαρότητας και της υποκρισίας της κυβέρνησης για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή, απαίτησαν ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χτες.

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και της Επιτροπής Νέων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικής Αγωγής, αντιπροσωπεία της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για καταδίκη της πολιτικής που υποβαθμίζει παραπέρα και ιδιωτικοποιεί την Ειδική Αγωγή. Τα συνθήματα ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κυριάρχησαν στην κινητοποίηση: «Αυτό το νομοσχέδιο είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στων γονιών την πλάτη», «Τα ειδικά σχολεία σε άθλιες συνθήκες έχουν καταντήσει αναπηραποθήκες», «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Παιδεία, όχι παροχές στην ολιγαρχία», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό και σημαίες του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα αυτό οι βουλευτές Β. Νικολαΐδου, Γ. Μαρίνος και Γ. Ζιώγας. Η Β. Νικολαΐδου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, είπε ότι αυτό το νομοσχέδιο δε χωρά διάλογο και δε διορθώνεται και τόνισε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας όλων για την απόσυρσή του και για τη διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής που θα βάζει στο κέντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε υπόμνημα στον πρόεδρο της Βουλής και αντιπροσωπείες των κομμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη

Με αίτημα «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα ΑμΕΑ», εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ και ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Γίνεται ολοφάνερη και ξεκάθαρη η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα στη χώρα μας. Ούτε σε αυτόν τον τομέα, που πολλές φορές καλούμαστε με ευαισθησία να τον δούμε, αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δείχνει καμία ευαισθησία. Δείχνει τα δόντια της. Υπηρετεί και σε αυτόν τον τομέα την κερδοφορία και ανοίγει την πόρτα στο μεγάλο κεφάλαιο, παίζοντας με τον πόνο των ανθρώπων και των οικογενειών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ρίχνοντας στον Καιάδα την Ειδική Αγωγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ