Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΩΣ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

ΚΡΑΤΑ ΑΙΩΝΕΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα ανακούφισης των εργαζομένων, οι οποίοι πλήττονται από την ακρίβεια. Ερχεται, λοιπόν, βαρυχειμωνιά για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ: «Η κυβέρνηση θα ιδεολογικοποιήσει απολύτως τους φόρους καθώς θα ισχυριστεί σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να εισφέρουν οι έχοντες και όχι οι μισθωτοί» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ: «Ετσι όπως φαίνεται να υλοποιούνται τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι άδικα ακόμα και για τους "πρωταθλητές" της φοροαπαλλαγής, τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ»: «Η ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν τη φορολογική ανισορροπία σε βάρος των μικρών της αγοράς, αλλά και την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή ύψους δύο δισ. ευρώ από το παραεμπόριο (...) οι επαγγελματοβιοτέχνες επικαλούμενοι την ευρωπαϊκή χάρτα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ανάγκη, σύμφωνα με το κείμενο, να λαμβάνονται ιδιαίτερα διακριτές πολιτικές για τις μικρές επιχειρήσεις υποστήριξαν: "οι μικρές έχουν μεγαλύτερο κόστος συμμόρφωσης στις φορολογικές διατάξεις και δαπανούν ένα επιπλέον 31% των καταβληθέντων φόρων, ενώ για τις μεγάλες το ποσοστό αυτό είναι μόλις 2%» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΩΡΟΣ: «Η σύγκρουση με τους εργαζόμενους και η σκληρή εισοδηματική πολιτική απομακρύνουν τον κ. Καραμανλή από τον κεντρώο χώρο και από τους μικρομεσαίους που αποτελούν τον κρίσιμο πολιτικά χώρο» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ