Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Βγάζουν πάλι σενάρια στο προσκήνιο

Σχέδια χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων εκπονούν τα επιτελεία των εταίρων του δικομματισμού, επιχειρώντας να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα και να συγκαλύψουν την απόλυτη ταύτισή τους στην προώθηση μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

Εν μέσω της απόλυτης συμφωνίας τους για τη συνέχιση της μονόπλευρης λιτότητας στο «όνομα» της «δημοσιονομικής προσαρμογής» και της «διεθνούς κρίσης», στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανακινούν σενάρια «ανασχηματισμού» και πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με στόχο να «μετακινήσουν» το ενδιαφέρον του λαού στην παρακολούθηση των επικοινωνιακών τους τεχνασμάτων.

Χτες το νέο γύρο άνοιξε ο δήμαρχος Αθήνας Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος, μιλώντας στο «Μέγκα», δήλωσε ότι «ορισμένοι υπουργοί πρέπει να πάνε σπίτι τους», προσθέτοντας ότι η «η κυβέρνηση χρειάζεται ριζικό ανασχηματισμό». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ν. Κακλαμάνη, η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Δεν είμαστε εστιατόριο στο οποίο μπαινοβγαίνουν οι άνθρωποι. Είμαστε ένα κόμμα το οποίο πρέπει να υπερασπιστεί τις αρχές του».

Ταυτόχρονα, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με δηλώσεις τους συντηρούν το σενάριο της πρόωρων εκλογών. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γι' αυτό το ενδεχόμενο, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι «δεν τον νοιάζει πότε θα γίνουν οι εκλογές γιατί πολιτεύεται χωρίς σταυρό». Επίσημα, βέβαια, η κυβέρνηση, διά στόματος του εκπροσώπου της Θ. Ρουσόπουλου, απορρίπτει κατηγορηματικά και τον ανασχηματισμό και τη διεξαγωγή εκλογών. Μάλιστα, η κυβέρνηση φρόντισε να στηρίξει και τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη και να κλείσει προσωρινά και το θέμα της «ανεξαρτητοποίησής» του, θέλοντας να κλείσει και το εσωκομματικό μέτωπο, τουλάχιστον μέχρι τη ΔΕΘ.

Προσφυγή στις κάλπες ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Συντηρώντας το «κλίμα» της «εκλογολογίας», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «ένας ανασχηματισμός δε σώζει την κυβέρνηση από τα αδιέξοδά της. Αυτό που σώζει τη χώρα είναι η προσφυγή στις κάλπες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία διαφορετική κυβέρνηση, με ένα διαφορετικό οικονομικό πρόγραμμα». Η συζήτηση που γίνεται στους κόλπους της κυβέρνησης, δήλωσε ο ίδιος, «είναι ενδεικτική του προβλήματος που έχει. Τη μία μέρα τέσσερις υπουργοί ζητούν να φύγει κάποιος βουλευτής, την επόμενη μέρα σημαίνοντα στελέχη ζητούν να γίνει ριζικός ανασχηματισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ