Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Δεν παραδίδουν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Συντονισμένη κινητοποίηση χτες, με τη στάση εργασίας, τη συγκέντρωση και την πορεία στην Αθήνα να δίνει τον τόνο

Στιγμιότυπο από την πορεία
Στιγμιότυπο από την πορεία
Την απόφασή τους να σταθούν με τον επίμονο αγώνα τους εμπόδιο στην επιχειρούμενη κατάργηση των ΒΑΕ, επανέλαβαν χτες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις, συμμετέχοντας στις συντονισμένες κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τα ταξικά σωματεία του κλάδου στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στην Αθήνα πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας (7π.μ. - 11π.μ.), συγκέντρωση στα γραφεία του πρώην ΤΑΞΥ και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης (Σταδίου). Στην κινητοποίηση και τη στάση εργασίας συμμετείχαν οι συνάδελφοί τους από τον Πειραιά, με απόφαση του σωματείου τους, αλλά και συνδικαλιστές και εργαζόμενοι άλλων ταξικών σωματείων της Αθήνας και του ΠΑΜΕ.

Η πρώτη δυναμική παρέμβαση της χτεσινής μέρας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Κινγκ Τζωρτζ» στο Σύνταγμα, όπου σύσσωμοι οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν από νωρίς το πρωί, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, εισέβαλαν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, φωνάζοντας: «Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ».

«Εχουμε τη δύναμη!»

Στη συγκέντρωση έξω από το πρώην ΤΑΞΥ, η Γεωργία Φλούδα, πρόεδρος του κλαδικού σωματείου της Αθήνας, κάλεσε σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στη νέα επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, πατώντας σε προηγούμενους νόμους του ΠΑΣΟΚ. «Εχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Να την αξιοποιήσουμε!», υπογράμμισε, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν και εκπρόσωποι άλλων σωματείων του κλάδου.

Η διαδήλωση μπήκε μέσα στο «Κινγκ Τζωρτζ»
Η διαδήλωση μπήκε μέσα στο «Κινγκ Τζωρτζ»
Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης, όπου αντιπροσωπεία συνδικαλιστών απαίτησε και συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Δ. Μαμμωνά, όπου και ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα επιτρέψει το πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η προκλητική στάση της ηγεσίας του υπουργείου που συνηθίζει να υποδέχεται τους εργαζόμενους με κατεβασμένα τα ρολά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πήρε και χτες απάντηση. Σε μια συμβολική κίνηση, οι εργαζόμενοι «σφράγισαν» απ' έξω με αλυσίδες και λουκέτα τις πόρτες του υπουργείου, και αποχώρησαν, ανανεώνοντας το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 16 Σεπτέμβρη, οπότε και ο κλάδος πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στις άλλες πόλεις

Στην Κέρκυρα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας (12μ. - 4μ.μ.) και συγκέντρωση στο παράρτημα του ΙΚΑ. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και ο βουλευτής του, Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην Κω, οι εργαζόμενοι του κλάδου, στο πλαίσιο 3ωρης στάσης εργασίας (10π.μ. - 1μ.μ.), συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή για την Υγεία στο νοσοκομείο του νησιού. Τα σωματεία στη Ζάκυνθο, στη Σάμο και τη Λήμνο πραγματοποίησαν πανεξόρμηση σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα στις 8 το βράδυ, το Σωματείο Προσωπικού Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ