Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υποδαυλίζει εκλογολογία και ανασχηματολογία

Με την υποδαύλιση της εκλογολογίας και της ανασχηματολογίας επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την εσωκομματική αναταραχή και να ανατρέψει το βαρύ κλίμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει οργανωμένη επιχείρηση άσκησης πιέσεων προς τους «διαφωνούντες» δείχνοντας το δρόμο της παραίτησης.

Η απειλή των εκλογών επισείεται από διάφορες πλευρές με στόχο όχι μόνο το εσωκομματικό «μέτωπο» αλλά και ευρύτερα την κοινωνία αποσκοπώντας στην κάμψη των αντιστάσεων στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Παράλληλα φουντώνουν οι φήμες περί επικείμενου ανασχηματισμού που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να πάρει μια «ανάσα» αλλά οι ενστάσεις και τα «εμπόδια» φαίνονται να είναι πολλά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το γεγονός ότι το κυβερνητικό επιτελείο αναγκάζεται να αναζητεί διεξόδους στις παραπάνω κατευθύνσεις, επιβεβαιώνει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, πρώτα και κύρια εξαιτίας της επίθεσης που έχει εξαπολύσει σε βάρος των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Πρώτος τάχθηκε υπέρ του ανασχηματισμού ο Μιχ. Λιάπης δηλώνοντας ότι «η ανανέωση και σε πρόσωπα και σε ιδέες είναι ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο και για τη ζωή και πολλώ μάλλον για την πολιτική». Ο ίδιος όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο των εκλογών αποφαινόμενος ότι «εκλογές δε γίνονται. Είναι ευσεβείς πόθοι ορισμένων κύκλων». Παραδέχτηκε όμως ότι η οικονομική πολιτική βρίσκεται «πράγματι σε μια δύσκολη συγκυρία», αλλά η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο της. Τη «λύση» του ανασχηματισμού υποστήριξαν με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ και ορισμένοι βουλευτές.

Την ίδια στιγμή, κλιμακώθηκαν οι πιέσεις προς την πλευρά του Π. Τατούλη με δημόσιες δηλώσεις βουλευτών που τον προκαλούν ανοιχτά να παραιτηθεί.«Ο κ. Τατούλης, εάν δεν του κάνει η κυβέρνηση ή εάν βλέπει ότι η κυβέρνηση δεν είναι εντάξει, θα πρέπει να αποφασίσει να αποχωρήσει», δήλωσε (στην ΕΡΑ) ο Μ. Εβερτ. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δε βλέπει εκλογές γιατί «δεν υπάρχει κάποιο γεγονός για να δικαιολογηθούν οι εκλογές».

Την απομόνωση του Αρκά «αντάρτη» ζήτησε ο γαλάζιος βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος υποστηρίζοντας (στον Αλφα 9,89) ότι «ο κ. Τατούλης έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο με την παράταξη με τον τρόπο που συμπεριφέρεται». Απέρριψε τη διαγραφή του αλλά είπε ότι «την απάντηση στον κ. Τατούλη θα τη δώσει η κοινωνία, οι ψηφοφόροι».

Το δρόμο της παραίτησης υπέδειξε στον Π. Τατούλη και ο Κ. Γκιουλέκας λέγοντας: «εάν τα πράγματα είναι οριακά για τον οποιονδήποτε, τον κ. Τατούλη, τον κ. Γκιουλέκα και βλέπει ξαφνικά ότι υπάρχουν τόσο θεμελιώδεις διαφορές με βάση τις δικές του αρχές και τις αρχές που υπηρετεί αυτό το κόμμα, τότε νομίζω ότι πρέπει κάποιος να διαχωρίσει τη θέση του».

Πιο συγκρατημένος ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης κάλεσε τον «αντάρτη» να μην υπερβαίνει τα όρια γιατί τότε οδηγεί τα πράγματα «αντίθετα από αυτά που θέλουμε να οδηγήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ