Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ
Συμμετέχουν σύλλογοι κτηνοτρόφων

Συνέντευξη Τύπου χτες στη Θεσσαλονίκη

Την απόφασή τους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στην Πλατεία ΧΑΝΘ εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συλλόγων και συντονιστικών επιτροπών αγώνα κτηνοτρόφων. Μίλησαν ο Γιάννης Σκούφας, πρόεδρος των κτηνοτρόφων Πιερίας και ο Σωκράτης Γραβαλάς, μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ και αναφέρθηκαν στις καταστροφικές συνέπειες των αντιαγροτικών πολιτικών και στην κτηνοτροφία, καθώς και στα άλλα αγροτικά προϊόντα, ενώ κάλεσαν κάθε προβληματισμένο - αγανακτισμένο αγρότη να πάρει θέση σ' αυτήν την αγωνιστική κινητοποίηση.

Για την καταστροφική πορεία της κτηνοτροφίας στη χώρα μας βασική αιτία, τόνισαν, αποτελεί η πολιτική όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συμφωνούν, υπερψηφίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ, και τις συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ και ΠΟΕ.

Συνεχίζοντας, θύμισαν τις σημαντικές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων σε Πέλλα, Πιερία και Θεσσαλονίκη και σημείωσαν:

«Από αυτές τις κινητοποιήσεις αναδείχτηκαν και οι δύο αντιλήψεις που υπάρχουν μέσα στο κτηνοτροφικό και στο αγροτικό κίνημα. Η μια που παρουσιάζεται ως Πανελλαδική Συντονιστική και μετουσιώθηκε στον Κτηνοτροφικό Σύνδεσμο και που γκρινιάζει για τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής, περιορίζει τη συζήτηση στην τιμή του γάλακτος και στο καρτέλ γενικά και αόριστα λες και αυτά πέσανε από τον ουρανό. Οχι μόνο δε συγκρούεται, αλλά εξωραΐζει την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ, αποφεύγει επιμελώς να καταδικάσει την ΕΕ μαζί με την κυβερνητική πολιτική. Τα αιτήματα που βάζει είναι ανώδυνα έως και αντικτηνοτροφικά, όπως για παράδειγμα «κίνητρα για αυτούς που εγκαταλείπουν το επάγγελμα». Η κριτική τους περιορίζεται στον κακό υπουργό, τους κακούς συμβούλους του. Τέλος, συμπλέουν με τις νόθες ηγεσίες των ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ, που βάζουν πλάτη, για να περάσουν οι αντιαγροτικές πολιτικές. Και από την άλλη, η αντίληψη που πιστεύει ότι πρέπει να λέμε καθαρά και ξάστερα τους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής, και αντιπαλεύουμε τη μήτρα αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής, δηλαδή τους κανονισμούς της ΚΑΠ και όσους τους στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ