Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ»

Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: «Η κοινωνία θα επικροτούσε ανακουφισμένη - με όποιον τρόπο χρειαζόταν - αν άκουγε αύριο από τη Θεσσαλονίκη αποφάσεις του πρωθυπουργού που βγάζουν από την εικόνα όσους έχουν δώσει αφορμές. Τώρα όμως» (ο Γ. Λακόπουλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ: «Ως τις ευρωεκλογές μεσολαβούν εννέα μήνες - πολύς χρόνος για να παραταθεί η σημερινή κατάσταση. Μια κατάσταση, η οποία κοστίζει στον τόπο. Και είναι σχεδόν επιβεβλημένο να ξεκαθαριστεί το συντομότερο δυνατόν. Με μία, δύο ή όσες εκλογές χρειαστούν. Κατά προτίμηση με εκλογές εθνικές (...) ο λαός να αποφασίσει αν θέλει τον Καραμανλή (...) ο λαός να αποφασίσει αν προτιμά τον Παπανδρέου (...) να αποφασίσει αν η Αριστερά είναι απλώς δημοσκοπικό μέγεθος (...) απορώ που οι εκλογές δεν έχουν ήδη προκηρυχτεί. Να τελειώνουμε!» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ: «Τη διεξαγωγή εκλογών γιατί "η κατάσταση δεν πάει άλλο" ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος» (στην ΑΥΓΗ).

...ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ: «Από την 19η Οκτωβρίου και μετά η χώρα θα εισέλθει σε μία περίοδο που ανά πάσα στιγμή μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, μπορεί να αποδειχθεί και εκλογική. Εφόσον κριθεί από τον Κώστα Καραμανλή πως η κατάσταση (...) έχει φτάσει στο απροχώρητο, τότε οι κάλπες θα είναι μονόδρομος. Η απόφαση γι' αυτό έχει ληφθεί» (το θέμα στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ; «Απαραίτητος ο άμεσος ανασχηματισμός (...) έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο, ως επικεφαλής της σημερινής κυβέρνησης γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι υπουργοί σας ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους (...) με αίσθημα ευθύνης μπορείτε να στείλετε στο σπίτι τους εκείνους που φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων (...) σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως είναι ανάγκη να αντικατασταθούν τουλάχιστον 4-5 υπουργοί» (το αίτημα προς τον πρωθυπουργό, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ