Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να φτιαχτούν άμεσα παιδικοί σταθμοί

Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας περιόδευσε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες χιλιάδων παιδιών που «μένουν έξω» από τους παιδικούς σταθμούς, η ανάγκη να δοθούν χρήματα, για να φτιαχτούν παιδικοί σταθμοί ασφαλείς και σύγχρονοι, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, με τους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες και το μαγειρείο στο Δημοτικό Βρεφοκομείο του Δήμου Αθηναίων.

Οπως σημείωσε σχετικά, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο Γ. Πρωτούλης, «αυτό που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, το διοικητικό προσωπικό και το εργατικό δυναμικό ομολογούν, είναι ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αυτήν την περίοδο γι' αυτή τη χρονιά, με τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν κάνει αιτήσεις για να μπουν στους παιδικούς σταθμούς και δεν μπορούν να μπουν, γιατί δεν υπάρχουν τόσες θέσεις».

«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μάς έλεγαν ότι το πιο δύσκολο είναι ότι αναγκάζονται, ιδιαίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι, να επιλέξουν ποια παιδιά θα μπουν και ποια όχι. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να λυθεί άμεσα. Πρέπει να δοθούν χρήματα και να φτιαχτούν παιδικοί σταθμοί. Απλά πράγματα: Χωρίς παιδικούς σταθμούς αυτό το ζήτημα δε λύνεται. Παιδικοί σταθμοί σύγχρονοι, ασφαλείς, δημόσιοι και δωρεάν που να καλύπτουν όλα τα παιδιά», σημείωσε σχετικά ο Γ. Πρωτούλης.

Νωρίτερα, ο Γ. Πρωτούλης συζήτησε με τους εργαζόμενους στο μαγειρείο του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το ένα από τα δύο μαγειρεία του δήμου, που τροφοδοτεί τους παιδικούς σταθμούς. Επιπλέον, το μαγειρείο του Δημοτικού Βρεφοκομείου αναλαμβάνει και τις 1.000 περίπου μερίδες για το συσσίτιο των αστέγων του δήμου. Πολλοί από τους περίπου 40 εργαζόμενους στα μαγειρεία δουλεύουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, μέσω εργολάβων. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν με αγωνία τόσο τη νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, με τη μείωση του αφορολόγητου για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», όσο και τις νέες ρυθμίσεις για τα ΒΑΕ, καθώς δεν εντάσσονται πλέον στα ΒΑΕ οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία. Ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι «οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να συμπεριφέρονται όπως εκείνοι που έχουν λυμένα τα προβλήματά τους. Πρέπει να οργανωθούν, να διεκδικήσουν, να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους». Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να συστρατευτούν με το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ. Ακόμα, απηύθυνε πρόσκληση στους εργαζόμενους, να δώσουν μαζικό «παρών» στη μεγάλη γιορτή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο Φεστιβάλ, για να γιορτάσουν τα 90χρονα του Κόμματος της εργατιάς.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Γ. Πρωτούλης συναντήθηκε με την Ηρα Βαλσαμάκη, αρμόδια αντιδήμαρχο Αθηναίων, με την οποία συζήτησε για τις ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ